Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ
Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου το βράδι πραγματοποιήθηκε η ετήσια εόρτια εκδήλωση του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στην οποία παρέστησαν και οι πρεσβυτέρες των κληρικών.
Η εκδήλωση περιλάμβανε κοπή βασιλόπιττας, βράβευση παιδιών ιερατικών οικογενειών που εισήλθαν ως πρωτοετείς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και συνεστίαση.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο νέος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ο οποίος ευλόγησε τη βασιλόπιττα καθώς και ο οικείος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, συνοδευόμενοι από στενούς συνεργάτες τους.

Τη διοργάνωση της καθιερωμένης εόρτιας εκδήλωσης ανέλαβε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών, όπως προέκυψε έπειτα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κουρσιουμπάς, επέδωσε στον Θεοφιλέστατο κ. Αγαθόνικο συμβολικό ποσό εκ μέρους των κληρικών, για την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η αναφορά του Προέδρου του ΣΙΜηΚ στον μακαριστό Αρχιμ. Αθηναγόρα Καραματζάνη, συνταξιούχο ιεροκήρυκα, ο οποίος όχι μόνον ήταν ενεργό μέλος μέχρι την πρόσφατη εκδημία του, αλλά συμπαραστάθηκε ποικιλοτρόπως στο έργο του Συνδέσμου και γενικότερα της Ιεράς Μητροπόλεως.