Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Τελετή κοπής της βασιλόπιτας για τον ερχομό του νέου έτους πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ.Γεωργίου, που ευλόγησε τη βασιλόπιτα και απηύθυνε στους παρευρισκόμενους τις πατρικές του ευχές για Καλή Χρονιά, μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο πλαίσιο της τελετής βράβευσε αγροτικούς φορείς της περιοχής που συνεισφέρουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Η πρωτογενής παραγωγή στην Πιερία αποτελεί το εφαλτήριο για την ανάκαμψη από την οικονομική ύφεση»

Δημήτριος Τσιμήτρης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντεταλμένος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης:«Είμαστε κοντά στους αγρότες και το αποδεικνύουμε καθημερινά»

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.κ. Δημήτρης Τσιμήτρης και Αριστείδης Αγγέλου και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτριος Ρουκάς, υποδέχτηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και αντάλλαξαν ευχές με τους Βουλευτές της Πιερίας, κ.κ. Ελισάβετ Σκούφα, Χαρίλαο Τζαμακλή, Αστέριο Καστόρη, Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, εκπροσώπους τοπικών φορέων-συλλόγων και πλήθος κόσμου, ενώ τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλε η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης διαμορφώνοντας ένα ζεστό εορταστικό κλίμα στην τελετή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στον χαιρετισμό της ευχήθηκε το 2017 να χαρίσει στον κόσμο υγεία, αγάπη, χαρά, αισιοδοξία, ελπίδα και να δικαιώσει τις προσδοκίες για ανάπτυξη, προκοπή και ευημερία. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πώς και τη νέα χρονιά οι Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα συνεχίσουν με οργάνωση και συνέπεια το έργο τους πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και το συμφέρον του τόπου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο πλαίσιο της φετινής τελετής βράβευσε αγροτικούς φορείς της Πιερίας, που συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στη διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.

Τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της προς τους τιμωμένους εξέφρασε η κ. Σοφία Μαυρίδου, επισημαίνοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επέλεξε να τιμήσει τον αγροτικό τομέα που αποτελεί σημαντικό παράγοντα οικονομικής και κοινωνικής συνοχής στην Πιερία, αλλά και σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον κ. Πασχάλη Κατσάρα για τη σημαντική και πολυετή του δράση και προσφορά στον αγροτικό τομέα από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας εντεταλμένο σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βράβευσε Προέδρους αγροτικών οργανώσεων της Πιερίας, Αγροτικών Συνεταιρισμών, Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών, Ομάδων Καπνού, Ομάδων Παραγωγών, Αγροτικών Συλλόγων κ.ά. τον κ. Γεώργιο Αδάμο ως τον παλαιότερο οινοποιό της Πιερίας και το δημοσιογράφο αγροτικών θεμάτων, κ. Ιωάννη Τσιμπονίδη.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βράβευσε τον κ. Διονύσιο Φόλιo - Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας, τον κ. Διονύσιο Παππά - Πρόεδρο του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Κατερίνης, τον κ. Ηλία Ρίζο - Πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΠΕΣΚΟ, τον κ. Γεώργιο Νάτσιο- Πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΣΠΕΚΟ Βροντούς, τον κ. Ευάγγελο Γιαννώτα - Πρόεδρο του Α.Κ.Σ. Λόφου Μηλιάς, τον κ. Νικόλαο Δάγκα- Πρόεδρο του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Ορεινών Πιερίων, τον κ. Γεώργιο Πολυχρονίδη - Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σφενδάμης, τον κ. Βασίλειο Ιωάννου- Πρόεδρο της Ομάδας Καπνοπαραγωγών Κολινδρού ΝΕΟΚΑΠ, την κα Σταυρούλα Γελαστοπούλου - Πρόεδρο της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγίου Ιωάννη, την εταιρία ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ Α.Ε., τον κ. Δημήτριο Ντούρο - Πρόεδρο της Ο.Π.Α.Σ. Ράχης Πιερίας “Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”, τον κ. Κωνσταντίνο Μπίνια - Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Ράχης, τον κ. Κωνσταντίνο Βαφείδη – Πρόεδρος Α.Σ.Π.Α. Αρώνια Ελλάδος, τον κ. Κωνσταντίνο Ανθόπουλο - Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αιγοπροβάτων Ν. Πιερίας, τον κ. Ιωάννη Σκούφα - Μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Αιγοπροβατοτρόφων Ν. Πιερίας ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ, τον κ. Ντάντα Κωνσταντίνο – Πρόεδρο Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αγ. Δημητρίου , τον κ. Ιωάννη Μέγκα - Πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Παραλίας, τον κ. Ιωάννη Ξυπτερά - Πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Δήμου Δίου Ολύμπου, τον κ. Χρήστο Μαυρίδη - Γραμματέα του Αλιευτικού Συλλόγου Βόρειας Πιερίας, τον κ. Κωνσταντίνο Κουτούπα- Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Ν. Πιερίας, τον κ. Ιωάννη Μπατζικώστα - Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Πιερίας, τον κ. Γεώργιο Κουτσή - Πρόεδρο Διημερών Αμβυκούχων Πιερίας, τον κ. Κωνσταντίνο Παπαγιαννούλη - Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων, τον κ. Βασίλειο Γκριμούλα- Οργανωτή Πιστοποιημένης Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Συνεταιρισμού του Κάτω Αγίου Ιωάννη Πιερίας, τον κ. Χρήστο Βάγια – Πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Βροντούς, τον κ. Γεώργιο Χαρισσόπουλο - Πρόεδρο Παραγωγών Δημητριακών Κ.Λ. Καλλιεργειών Κατερίνης και τον κ. Ιωάννη Δημαλή - Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας.

Στο τέλος της τελετής, τηρώντας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, στους παρευρισκομένους μοιράστηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα και ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί ήταν ο Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αστέριος Καστόρης.