Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Επιμελητήριο Πιερίας : Όχι στην δημιουργία εμπορικού κέντρου στην Κατερίνη.

Επιμελητήριο Πιερίας : Όχι στην δημιουργία εμπορικού κέντρου στην Κατερίνη.
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στην οποία κοινοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου με την οποία το Δ.Σ. εκφράζει την αντίρρηση του στην δημιουργία εμπορικού κέντρου (καταστήματα ένδυσης και υπόδησης" στα όρια του Δήμου Κατερίνης.

Η απόφαση του Δ.Σ. ήρθε ως απάντηση στην αίτηση δικηγορικού γραφείου των Αθηνών που εκπροσωπεί  όπως αναφέρει "ραγδαίως αναπτυσσόμενη γνωστή ευρωπαϊκή εταιρεία εισηγμένη σε οργανωμένη χρηματαγορά, η οποία προτίθεται να αποκτήσει την αναγκαίουσα έκταση στην περιοχή της Κατερίνης."

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" σας παρουσιάζει σήμερα όλα τα έγγραφα που έχουν να κάνουν με αυτή την υπόθεση : 




*Να θυμίσουμε ότι σε αντίθεση με το Επιμελητήριο Πιερίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης πριν λίγες ημέρες ψήφισε θετικά...

Σε ερώτηση της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" προς τον κ. Χατζηχριστοδούλου για την στάση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, η απάντηση του ήταν δεν σχολιάζει την συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου Κατερίνης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου άφησε να εννοηθεί ότι παρότι η απόφαση είναι καθαρά γνωμοδοτική, καμία κυβέρνηση δεν θα ήθελε να πάει κόντρα στην τοπική κοινωνία και τις αποφάσεις της και θα μπορούσε να σταματήσει την δημιουργία του εμπορικού κέντρου στην Κατερίνη.

Στην συνέχεια ο κ. Χατζηχριστοδούλου παρουσίασε με επιχειρήματα τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για την Πιερία, τους επαγγελματίες αλλά και τους κατοίκους της η δημιουργία ενός τέτοιου εμπορικού κέντρου.

Η επιστολή του δικηγορικού γραφείου από την Αθήνα :



Και η απάντηση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας

ΘΕΜΑ: Χορήγηση άδειας καταστημάτων λιανικού εμπορίου του άρθρου 10 παράγραφος 1    εδάφιο 5 του Ν. 2323/1995.

 Σε απάντηση του εγγράφου σας σχετικά με τη διατύπωση γνώμης του Επιμελητηρίου Πιερίας κατ’ άρθρο 10 παρ. 1 του Ν 2323/1995 για την ίδρυση και λειτουργία εξειδικευμένων καταστημάτων ειδών ένδυσης και υπόδησης σε έκταση πάνω από 1.500 τ.μ. στην περιοχή της Κατερίνης από την εντολέα σας γνωστή ευρωπαϊκή εταιρεία, έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής.
Κατόπιν συγκλήσεως έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό αποφασίσθηκε ομοφώνως από τα παριστάμενα μέλη να εκφραστεί αρνητική γνώμη για την αιτούμενη επένδυση της εντολέας σας καθ’ ότι κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων των μελών του Δ.Σ. είναι ότι μια τέτοιας φύσεως επένδυση θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα στον Νομό μας, στη λειτουργία των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα έχει ευρύτερα βλαπτικές συνέπειες για την οικονομία της περιοχής και δεν πρόκειται να τονώσει την απασχόληση καθ’ ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν στην πόλη της Κατερίνης πολλές μικρομεσαίες και ομοειδείς επιχειρήσεις που απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό.
Σας γνωστοποιούμε την αρνητική γνώμη του Διοικητικού μας Συμβουλίου και η όποια θα επαναδιατυπωθεί ομοίως αρνητική κατά τη διαδικασία του άρθρου 10 παρ. 1 του Νόμου 2323/1995, ώστε να τη λάβετε υπ’ όψιν σας προ πάσης αποφάσεως για την αγορά της προτεινόμενης έκτασης από την εκπροσωπούμενη από εσάς εταιρείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ