Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ενημερώνει ότι βρίσκεται σε επιφυλακή ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, που σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα ξεκινήσουν από σήμερα το βράδυ 5 Ιανουαρίου. Αναμένονται χιονοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία και έντονοι παγετοί.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, λαμβάνοντας υπόψη την υπ΄ αριθμ. 4618 (17) / 05 . 01 . 2017 απόφαση του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πιερίας, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 4933 (30) / 05 . 01 . 2017 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, σύμφωνα με την οποία τίθενται σε 24/ωρη επιφυλακή και ετοιμότητα οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι της ΠΕ Πιερίας από τις Διευθύνσεις (Τεχνικών Έργων, Διοικητικού – Οικονομικού, και Πολιτικής Προστασίας)

Σε περίπτωση, λοιπόν, έντονης χιονόπτωσης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κάνει γνωστό ότι τα μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού της ΠΕ Πιερίας και της αναδόχου εταιρείας που θα συνδράμει στον αποχιονισμό είναι σε ετοιμότητα ώστε να επέμβουν όπου απαιτείται.

Tο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συμβουλεύει τους κατοίκους της Πιερίας να προβούν στις παρακάτω ενέργειες, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων:

1. Να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου του προορισμού τους. Αν υπάρχει δηλαδή χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κτλ.

2. Να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους έτσι, ώστε να μην συμπίπτουν με τις ώρες αιχμής των καιρικών φαινομένων.

3.Εάν μετακινούνται πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση.

5. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας http://www.civilprotection.gr.

Τέλος, συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχει παγετός, καθώς και στους πεζούς να τηρούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.