Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ανακοινώθηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης έδωσε θετική γνώμη για τη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου στα όρια του Δήμου.

Μετά τη σύμφωνη γνώμη του και για το θέμα των ανεμογεννητριών στη Μηλιά διερωτάται κανείς ποιοί είναι εκείνοι οι λόγοι που ωθούν τη σημερινή δημοτική πλειοψηφία να λαμβάνει αυτή τη στάση σε τέτοια ζητήματα, ερχόμενη μάλιστα σε προφανή αντίθεση σε δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα και τα συμφέροντα των δημοτών που πριν από τρία περίπου χρόνια τους εξέλεξαν.

Η αναφορά σε δήθεν ανάπτυξη της περιοχής μας δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική.

Ανάπτυξη με κλείσιμο των δικών μας, εγχώριων, τοπικών επιχειρήσεων ή με βλάβη του περιβάλλοντος και της υγείας δεν νοείται.

Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ενασχολούνται με τα κοινά, ιδίως όταν καλούνται να τοποθετηθούν και θεσμικά σε τέτοια θέματα.

Η δημιουργία εμπορικού κέντρου από κάποια πολυεθνική στην περιοχή μας θα σημάνει τον βέβαιο θάνατο πολλών μικρών επιχειρήσεών μας, αυτών που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην υπερεξαετή κρίση.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Κατερίνης, με πρωτοστάτη τους θεσμικούς του φορείς, είναι αναγκαίο να στείλει το μήνυμά του στην άστοχη και επιβλαβή για τα συμφέροντά του κρίση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής και να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά, ώστε να αποτρέψει τον πλήρη μαρασμό της τοπικής αγοράς.

Προσωπικά θα αγωνιστώ για τον στόχο αυτόν.

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΒΕΤΣΟΣ
Πολιτευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου
των Ανεξαρτήτων Ελλήνων