Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑTΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑTΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες! Μη μένουμε παρατηρητές παρακολουθώντας από τον καναπέ τα παζάρια που γίνονται ανάμεσα σε κυβέρνηση, Ε.Ε., και Δ.Ν.Τ, για την αξιολόγηση. Ένα πρέπει να είναι καθαρό για κάθε εργαζόμενο.

Η αξιολόγηση περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα και αυτά αφορούν τη μείωση μισθών και συντάξεων, τις ομαδικές απολύσεις, την πλήρη κατάργηση των Κ.Σ.Σ.Ε., την ενίσχυση του εργασιακού μεσαίωνα, την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και την γενικευμένη φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα.

Μην αποδεχόμαστε παθητικά την κοροϊδία, τις ψεύτικες υποσχέσεις που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου, που ενώ ψήφισαν το 3ον μνημόνιο, τώρα που εφαρμόζεται κάνουν οτι διαφωνούν μεταξύ τους κοροϊδεύοντας τους εργαζομένους. Μη μένετε παρατηρητές στο νέο 4ο μνημόνιο που ετοιμάζει ο ΣΕΒ με το πολιτικό του προσωπικό, την κυβέρνηση, το μνημόνιο plus όπως το ονόμασαν, το οποίο ξεπερνά ακόμα και το εγχειρίδιο των δανειστών. Ήδη άρχισαν να το ζυμώνουν στην κοινωνία για να το αποδεχτεί χωρίς αντίδραση.

Μην αποδέχεστε τη λογική της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, οτι δήθεν οι επενδυτές θα φέρουν ανάπτυξη και δουλειές. Ποια ανάπτυξη; Με μισθούς πείνας; Με εργασιακές σχέσεις λάστιχο; Με εργάτες χωρίς δικαιώματα; Με τα κοινωνικά αγαθά, να είναι εμπόρευμα όπως η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια, κλπ; Οι καπιταλιστές επενδύουν μόνο για το κέρδος και αυτό βγαίνει από το αίμα των εργατών, που τους κοιτούν ακόμα και στα δόντια αν αντέχουν.

Μην εμπιστεύεστε τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, την πλειοψηφία της ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, που στηρίζουν την εργοδοσία και τις εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις. Αυτές οι ηγεσίες υπονομεύουν τους ταξικούς αγώνες και το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι οι λαγοί που στηρίζουν πάντα την πολιτική του κεφαλαίου. Όσο η εργατική τάξη θα απέχει από τους ταξικούς αγώνες, όσο θα είναι μακριά από τα συνδικάτα και δεν θα αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των εργαζομένων, τόσο το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του, θα γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί.

Θα το ξαναπούμε για να γίνει συνείδηση σε όλους τους εργαζόμενους. Δίνουμε τη μάχη από τα κάτω και διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας! Παλεύουμε για επαναφορά των Κ.Σ.Σ.Ε., σταθερή και μόνιμη δουλειά, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009, κατάργηση της φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κ.α. Απαιτούμε την ψήφιση της πρότασης νόμου που αφορά τις Κ.Σ.Σ.Ε. την οποία κατέθεσαν τον Οκτώβριο του 2016 στη βουλή, πάνω από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις. Όσοι λένε οτι αυτά τα αιτήματα δε μπορούν να πραγματοποιηθούν επειδή δεν αντέχει η οικονομία, απλά λένε συνειδητά ψέματα.

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι εταίροι της, αραδιάζουν σωρηδόν τα ψέματα για να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη, η αστική τάξη κρατάει στα χέρια της δισεκατομμύρια κέρδη από τη δουλειά των εργαζομένων. Την ίδια ώρα απομυζούν τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω φοροαπαλλαγών και χρηματοδοτήσεων που τους παρέχει η κυβέρνηση για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτήν την αλήθεια κρύβουν η κυβέρνηση και όσοι ψήφισαν τα μνημόνια, και βλέπουν τους κεφαλαιοκράτες σαν σωτήρες. Σκόπιμα καλλιεργούν την ηττοπάθεια του ‘τίποτα δε γίνεται’, επειδή φοβούνται τον λαό να μη σηκώσει κεφάλι μέσα από τα συνδικάτα, τις συσπειρώσεις και διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στηρίζουμε τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που έχει τις ίδιες ανάγκες με εμάς. Οι εργάτες θέλουν να έχουν δουλειά με δικαιώματα χωρίς εκμετάλλευση, οι αγρότες να μείνουν στο χωριό, να δουλεύουν τη γη τους για να παράγουν προϊόντα φτηνά, ποιοτικά, και να ζουν με αξιοπρέπεια με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

ΠΑΜΕ Πιερίας