Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας

Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας
Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Καλό είναι, νομίζω, να προσέξουμε κάτι που οι σεμνοί εθελοντές της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας δεν το λένε και δεν το διαφημίζουν: Τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις του παλιού Καπνικού Σταθμού δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων (Ινστιτούτο, όπως το ξέρουν οι πιο παλιοί), όταν πριν από 10 χρόνια παραχωρήθηκαν για χρήση στην Ε.Ο.Δ.ν.Π, ήταν από χρόνια εγκαταλειμμένα, ερειπωμένα, ετοιμόρροπα και επικίνδυνα.


Και οι εθελοντές έβαλαν από την τσέπη τους πολλά λεφτά και αγόρασαν τα υλικά (οικοδομικά, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά κ.ά.), δούλεψαν σκληρά, και τα μεταμόρφωσαν σ' αυτό που όλοι, οι δεκάδες χιλιάδες που το έχουμε επισκεφτεί, βλέπουμε και απολαμβάνουμε σήμερα: Ένα χώρο πεντακάθαρο, ασφαλή, νοικοκυρεμένο, που διαθέτει Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο για τους άπορους συμπολίτες μας, Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Βιβλιοθήκη, Εργαστήριο Κατασκευών για παιδιά, αίθουσα προβολών και ομιλιών, κ.ά.

Και κάθε χρόνο το Δεκέμβρη μας χαρίζουν μαγικές στιγμές στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, εκεί, στον Καπνικό Σταθμό.

Αύριο, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο χώρο αυτό η Ε.Ο.Δ.ν.Π. οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και ταυτόχρονα θα κόψει τη βασιλόπιτα της.

Τον άλλο μήνα μια από τις ομάδες της, που οργανώνει κάθε χρόνο Διαγωνισμό Διηγήματος, στον ίδιο χώρο θα απονείμει τα βραβεία στις τρεις κατηγορίες νικητών που συμμετείχαν (Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου και Ενηλίκων).

Οι άνθρωποι αυτοί, πάνω από 500, δεν είναι ούτε Σύλλογος, ούτε ΜΗΚΥΟ. Δε δέχονται και δε διαχειρίζονται χρήματα. Κι όμως, έχουν φτιάξει διάφορες ομάδες, που λειτουργούν σαν οικογένεια, δημοκρατικά, με αλληλοσεβασμό και καλή προαίρεση, και μπορούν από το τίποτα, με λίγη προσωπική θυσία και προσφορά, με μεράκι, αγάπη και αλληλεγγύη, να κάνουν πολύ ωραία πράγματα.