Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

3ο Υπαίθριο Παζάρι για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

3ο Υπαίθριο Παζάρι για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας
Η ενίσχυση του ενός ιδιαίτερα σημαντικού χώρου πολιτισμού για την πόλη μας, του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας είναι ο στόχος του 3ου Υπαίθριου Παζαριού Αλληλεγγύης που διοργανώνεται την Παρασκευή 7 Απριλίου στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.


Το φετινό παζάρι γίνεται με τη συνεργασία της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και την υποστήριξη της Οικολογικής ομάδας Μητέρα Γη, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» και του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

‘Ήδη έχει συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός αντικειμένων που έχουν προσφέρει οι συμπολίτες μας, ώστε να πωληθούν στο παζάρι και τα χρήματα να διατεθούν για τη συντήρηση των εκθεμάτων του λαογραφικού μουσείου της Ένωσης Ποντίων. Στο παζάρι που θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν σε συμβολικές τιμές διάφορα μεταχειρισμένα αντικείμενα, όπως βιβλία, cd, διακοσμητικά, μικρά έπιπλα, σχολικά είδα, είδη κουζίνας, αξεσουάρ, παιχνίδια, που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.


Το Λαογραφικό μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη της Κατερίνης, καθώς συγκεντρώνει και καταγράφει την πολιτιστική κληρονομιά του ποντιακού ελληνισμού, με κειμήλια τεράστιας συναισθηματικής και πολιτιστικής αξίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το παζάρι θα διατεθούν για τη συντήρησή των κειμηλίων αλλά και τον περαιτέρω εμπλουτισμό των εκθεμάτων.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές του 3ου Υπαίθριου Παζαριού, τα οφέλη της διοργάνωσης είναι πολλά, καθώς με τα έσοδα κάθε χρόνο υποστηρίζεται το κοινωνικό έργο ενός πολιτιστικού συλλόγου, μιας εθελοντικής ομάδας ή ενός σχολείου και συγχρόνως οι πολίτες αδειάζουν το σπίτι τους από αντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιούν. « Με την επαναχρησιμοποίηση συμβάλουμε στην προστασία των πρώτων υλών του πλανήτη μας, της ενέργειας που χρειάζεται για να παραχθούν και τον χώρο που καταλαμβάνουν να αποθηκευτούν αν πεταχτούν. Δίνουμε την δυνατότητα σε συνανθρώπους μας να προμηθευτούν κάποιο αντικείμενο που χρειάζονται σε πολύ χαμηλό κόστος, το οποίο σε πραγματική αξία μπορεί να μην μπορούσαν να το αποκτήσουν».


Παρασκευή 7 Απριλίου
Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης
Ώρες λειτουργίας: 07.00 – 17:00