Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- Πρόταση για επαναφορά της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο χώρο της Πλατείας Ηρώων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- Πρόταση για επαναφορά της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο χώρο της Πλατείας Ηρώων
Από την αρχή της πορείας μας στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης σκοπός μας είναι να αναδεικνύουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της Κοινότητάς μας για συνεχή βελτίωση και πρόοδο σε όλα τα επίπεδα και συνεχίζουμε να το κάνουμε δυναμικά.

Ανάμεσα στις προτάσεις μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κατερίνης και ιδιαιτέρως μετά από κινητοποίηση και συγκεκριμένες προτάσεις του Συμβούλου κ. Γιώργου Αδαμόπουλου συζητήσαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα (αρ.απ. 168/2016) να προτείνουμε "...διαμόρφωση-παρεμβάσεις στην Πλατεία Ηρώων στην Κατερίνη, όπως την επαναφορά της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο χώρο της Πλατείας Ηρώων μετά από κατάλληλη διαμόρφωση του ήδη υπάρχοντος σημείου του «κεντρικού» μνημείου, όπου και θα τοποθετηθεί...". Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης της 3/4/2017 η πρότασή μας συμπεριλήφθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα και δρομολογήθηκε για υλοποίηση στο έτος που διανύουμε.

Η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι έργο του γλύπτη Ευθύμιου Καλεβρά. Βρισκόταν έως το 2005 στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου είχε τοποθετηθεί από το 1994 ως δωρεά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας.


Εκ μέρους του Συμβ. Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης,


ο Πρόεδρος 
Ευθύμιος Τσίρκος