Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Δημοτικό Σχολείο Περίστασης - Έκθεση παιδικού βιβλίου στο σχολείο μας

Δημοτικό Σχολείο Περίστασης - Έκθεση παιδικού βιβλίου στο σχολείο μας
Πιστοί και φέτος στο ραντεβού μας με το βιβλίο και τον υπέροχο κόσμο της γνώσης, ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι μαθητές του σχολείου μας, ξεκινήσαμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την καθιερωμένη έκθεση βιβλίου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: ΜΗΝΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Με το μήνυμα «Ας μεγαλώσουμε με τα βιβλία», πραγματοποιήθηκε η Έκθεση παιδικού βιβλίου, προς τιμήν της γενέθλιας ημέρας, 2 Απριλίου, του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και σκοπό έχει να τονίσει την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης.

Εβδομάδα αφιερωμένη στο βιβλίο!

Σύνθημά μας, ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΩ,

Εδώ, στο χώρο του σχολείου φιλοξενήθηκε για ακόμη μια χρονιά, πλούσιος και συναρπαστικός, ο κόσμος του παιδικού βιβλίου. Κλασικά και σύγχρονα, με ποικιλία θεμάτων και εκδόσεων, για όλες τις ηλικίες, ξεπηδούν μπρος τα μάτια μας, τα βιβλία και προκαλούν τους αναγνώστες να τα ξεφυλλίσουν, να τα θαυμάσουν, να τα διαβάσουν!

Η ανάγνωση των βιβλίων είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ένα παιδί, καθώς τα οφέλη που θα αποκομίσει είναι σημαντικά και θα αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για την ολοκληρωμένη πνευματική και κοινωνική του ανάπτυξη.

Τη φετινή έκθεση τίμησε με την παρουσία της μία σπουδαία συγγραφέας, η κα Σοφία Τσιάμη, που με το δικός της ξεχωριστό τρόπο, παρουσίασε στα παιδιά τα βιβλία της, με δραματοποίηση, αφήγηση και παιχνίδι. Τα παιδιά πήραν τα ωραία μηνύματα μέσα από ψυχαγωγικό τρόπο και ενθουσιάστηκαν! Έτσι αποδεικνύεται ότι το διάβασμα δεν είναι μόνο μια επίπονη δουλειά που οδηγεί στην ανάπτυξη των συναισθημάτων και της προσωπικότητάς μας, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι ευχαρίστηση.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο γράφουν τα έργα τους οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων.

Η παιδική λογοτεχνία σήμερα, έχει αποδείξει πως μπορεί να ασχοληθεί με όλα τα θέματα και μπορεί να μιλήσει για το καθένα απ’ αυτά με τρόπο που σέβεται το παιδί και είναι κατανοητό απ’ αυτό.

Μέσα από τα κείμενα των βιβλίων, εισάγουμε το παιδί σε μεγάλες αλήθειες της ζωής πιο ομαλά, μέσα από την τέχνη, μ’ έναν τρόπο παραμυθικό – εξ’ άλλου παραμυθία σημαίνει παρηγοριά!

Η έκθεση βιβλίου αποτέλεσε και φέτος μια αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο των βιβλίων! Γιατί το βιβλίο είναι μόνο η αφορμή!