Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης
Στα πλαίσια των βιωματικών δράσεων του σχολείου στην τοπική κοινωνία μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργαστήριο του κυρίου Κόνογλου Δημητρίου και της κυρίας Κόνογλου Κυριακής στην Περίσταση.

Οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 μαζί με τους δασκάλους τους Βασίλη Τσακιρίδη και Γιάννη Κωστόπουλο αντίστοιχα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το καταπληκτικό εργαστήριο...

με τη συλλογή παλαιών αντικειμένων και μηχανών από το 1920 και έπειτα.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο εργαστήριο, στην αίθουσα με τα παλαιά και μοναδικά αντικείμενα, στον υπαίθριο χώρο και είδαν πως ήταν παλιότερα μια παραδοσιακή αγροτική κατοικία. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τεχνική κατασκευής των χειροποίητων οικιακών σκευών και εργαλείων που χρησιμοποιούσαν παλιότερα από τον κύριο Βαλασίδη Νικόλαο και κύριο Κόνογλου Δημήτριο ο οποίος είναι και λάτρης μηχανών.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το πλούσιο υλικό που υπήρχε και τις αμέτρητες κατασκευές αποκομίζοντας εμπειρίες και ικανοποίηση από την φιλοξενία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κόνογλου Δ., τον κ. Βαλασίδη Ν. και την κα. Κόνογλου Κ., για την πολύ ωραία ξενάγηση στους χώρους με την ευγένεια τους, τη χαρά και τη ζεστασιά με την οποία μας δέχτηκαν και τη φιλοξενία με κεράσματα χυμούς και γλυκά. Ο κύριος Κόνογλου χάρισε στα τμήματα του σχολείου μας δυο από τις κατασκευές του. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι γύρισαν ενθουσιασμένοι αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης.