Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Γιώργος Κυριακίδης, ερωτήσεις στο Δ.Σ. Κατερίνης για καταγγελία φιλόζωων και για τον Πέλεκα. (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Κυριακίδης, ερωτήσεις στο Δ.Σ. Κατερίνης για καταγγελία φιλόζωων και για τον Πέλεκα. (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε τις ερωτήσεις του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κυριακίδη στο χθεσινό Δ.Σ. Κατερίνης:

1. "Αληθεύουν οι καταγγελίες φιλόζωων της πόλης μας για τον κυνοκόμο του Δήμου;"

2. "Για ποια αναβάθμιση του Πέλεκα μιλάει ο Δήμαρχος Κατερίνης;"


1. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Δημοσιεύθηκε σήμερα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης καταγγελία φιλόζωων της πόλης μας, που αφορά τον κυνοκόμο αλλά και μέλος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου μας, με την ιδιότητα του εκπαιδευτή σκύλων.

Ρωτώ λοιπόν αν αληθεύει η καταγγελία για την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του και επίσης εάν ο κυνοκόμος αυτός είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σκύλων και από ποιο φορέα πιστοποιήθηκε καθώς και αν είναι μέλος νομίμως αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν,4039/2012 όπως αυτός τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε απο τον Ν.4235/2014-ΦΕΚ Α 32-11.02,2014 και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ,12 ββ προκειμένου να δικαιολογείται η παρουσία του ως εκπαιδευτής σκύλων στην πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δημοτικού Κυνοκομείου Κατερίνης.

Επίσης ρωτώ εάν ο κυνοκόμος – και συμβασιούχος υπάλληλος του Δήμου Κατερίνης – είναι σε θέση, με την ιδιότητά του αυτή, να ασκεί με αμεροληψία και ορθή κρίση τα καθήκοντά του ως μέλος της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δημοτικού Κυνοκομείου Κατερίνης και εάν οι δύο αυτές ιδιότητες είναι συμβατές.

Γιώργος Κυριακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κατερίνης


2. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Με αφορμή

1) δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ που αναφέρονται στην αγανάκτηση και την οργή των συνδημοτών μας σχετικά με την εστία μόλυνσης και τα κουνούπια από τα λιμνάζοντα ύδατα που δημιουργήθηκαν από την λήψη αμμοχάλικου στην κοίτη του ποταμού «πέλεκα».

2) την πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου κ. Χιονίδη σε τοπική εκδήλωση για δημιουργία μνημείου στον «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΕΛΕΚΑ».

3) Το από 9-5-2017 αίτημα του συλλόγου «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα» με το οποίο τα μέλη του ζητούν να ενημερωθούν για την φύση και την διεκπεραίωση των εργασιών στην περιοχή όπως και για το αν παρακολουθούνται και επιβλέπονται οι εργασίες που γίνονται στην κοίτη του ποταμού, αλλά και έξω από αυτήν, σύμφωνα με την επιστήμη και την Τεχνική.

4) Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες συνδημοτών μας που έχουν αποκοπεί από τα χωράφια τους και τις επιχειρήσεις τους και αναγκάζονται να διανύουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα καθημερινά.

Ρωτώ για ποια αναβάθμιση μιλά ο κ. Δήμαρχος; Ποιο σχέδιο και ποια μελέτη υπάρχει για την περιοχή; Ποιος την αποφάσισε και ποιος την εκτελεί; Γιατί δεν έχουν κληθεί ακόμη τα μέλη του συλλόγου για να ενημερωθούν για τα θέματα του αιτήματός τους; Τι σκοπεύετε να κάνετε άμεσα έτσι ώστε να απαλλαγούν οι περίοικοι από τα λιμνάζοντα ύδατα και τα κουνούπια;

Γιώργος Κυριακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κατερίνης