Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Επανατοποθετείται η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κατερίνη! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Επανατοποθετείται η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κατερίνη! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Επανατοποθετείται η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κατερίνη και στην πλατεία Ηρώων!

Η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι έργο του γλύπτη Ευθύμιου Καλεβρά. 

Βρισκόταν έως το 2005 στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου είχε τοποθετηθεί από το 1994 ως δωρεά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας.



Μάλιστα μαζί με την προτομή αναμένεται να τοποθετηθούν στην πλατεία Ηρώων, 14 ακόντια μήκους 5 μέτρων από μαύρο σίδηρο βαμμένα στο χρώμα του μπρούντζου και δυο ασπίδες από μπρούντζο στις οποίες θα αποτυπώνεται περίτεχνο σχέδιο.

Η κατασκευή των παραπάνω ανατέθηκε στο λευκοσιδηρουργείο του κ. Σαφέτη Αναστασίου στο Δίον Πιερίας.


Επίσης θα τοποθετηθεί μαρμάρινη επικάλυψη στην όψη της βάσης όπου θα τοποθετηθεί η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Ενώ μαζί με την τοποθέτηση της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα γίνει και μια σημαντική ανάπλαση της πλατείας Ηρώων.

Η προτομή όπως είπαμε βρισκόταν στην πλατεία Ελευθερίας μέχρι το 2005 οπότε και απομακρύνθηκε λόγο των εργασιών ανακατασκευής της πλατείας.

Η ιδέα της κατασκευής προτομής του Μ. Αλεξάνδρου ήταν της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας και του προέδρου της κ. Φωτόπουλου Χρήστου το 1992 και κόστισε τότε το ποσό του 1.500.000 δραχμών.


Μετά από ανακίνηση του θέματος από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Δημήτρη Αδαμόπουλου, δράση ανέλαβε το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης και μέσω του συμβούλου Γιώργου Αδαμόπουλου έγιναν όλες οι ενέργειες που απαιτούνταν ώστε να επανατοποθετηθεί η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κατερίνη.


Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται μέσα στον Ιούλιο η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου να έχει τοποθετηθεί!


Στην αρχή υπήρχε σκέψη να τοποθετηθεί η προτομή στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης, αλλά με παρέμβαση του Δημάρχου κ. Σάββα Χιονίδη προτάθηκε η πλατεία Ηρώων.


Να σημειώσουμε ότι τόσο ο κ. Χιονίδης όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Ντούρος έδειξαν από την αρχή ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοποθέτηση της προτομής.


Αναμένεται πλέον να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή γύρω από την πλατεία Ηρώων που θα αποτελεί ένα πόλο έλξης τουριστών αλλά και σχολείων που θα θέλουν να δουν την προτομή του Μ. Αλεξάνδρου αλλά και όλης της κατασκευής που θα κοσμεί την προτομή.


Δείτε τι μας είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Δημήτρης Αδαμόπουλος :




Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης κ. Ευθύμιος Τσίρκος και το μέλος του συμβουλίου Γιώργος Αδαμόπουλος :





*Μιχάλης Κανταρτζής
www.pierikialithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr