Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Γνωστοποιείται στο κοινό της Πιερίας ότι η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα λειτουργήσει φέτος προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες για να μάθουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές του νομού μας τις βασικές τεχνικές και τακτικές του ποδοσφαίρου παρέχοντάς τους συγχρόνως αθλητική και κοινωνική παιδεία.


O Πιερικός αποτελεί την ομάδα του νομού μας, την ομάδα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Στόχος των Ακαδημιών της ομάδας μας πέρα από τη σφυρηλάτηση της προσωπικότητας των νεαρών παιδιών της Πιερίας είναι και η ενσωμάτωση στην μεγάλη ομάδα του Πιερικού όσο το δυνατόν περισσοτέρων γηγενών ποδοσφαιριστών του νομού μας.

Φυσικά για να επιτευχθεί ο στόχος απαιτούνται επιδέξιοι προπονητές με τις κατάλληλες γνώσεις και προγράμματα προπόνησης ειδικά σχεδιασμένα για αυτές τις ηλικίες. Τα προγράμματα προπόνησης από το Προτζούνιορ μέχρι και το Παιδικό τμήμα του Πιερικού διαμορφώνονται από τον τεχνικό επικεφαλή των προπονητών μας. Όλοι οι προπονητές μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι με διπλώματα κατηγορίας UEFA και γυμναστές.

Σε συνδυασμό των ποδοσφαιρικών γνώσεων και της εμπειρίας τους στον τομέα οργάνωσης και διαχείρισης Ακαδημιών, θα παρέχουν αυτές τις συνθήκες, ώστε όλα τα παιδιά να νιώθουν άνετα και ευχάριστα και πάνω από όλα να γυμνάζονται σε ένα φιλικό, υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Όλα τα παραπάνω σίγουρα δεν θα είναι αρκετά αν δεν συνοδεύονται από ζήλο, ήθος, ενδιαφέρον, απεριόριστη αγάπη για τα παιδιά και τελευταίο, απεριόριστες ώρες απασχόλησης. Αρωγοί στην προσπάθεια των προπονητών θα στέκονται και οι έφοροι των τμημάτων μαζί με την επιτροπή συγκρότησης και υποστήριξης των Ακαδημιών. Επειδή αναφερόμαστε σε παιδικές ηλικίες και πρωτίστως σε διάπλαση χαρακτήρων, επιδίωξη τόσο των προπονητών όσο και όλων των υπευθύνων των υποδομών του συλλόγου μας είναι όλοι οι αθλητές της Ακαδημίας να ξεχωρίζουν για το ήθος και την αξιοπρέπειά τους. Αυτό θα επιτευχθεί με την καθοδήγηση και εκπαίδευση τους σε αξίες και ιδανικά που θα προάγουν τον χαρακτήρα τους.

Για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία η Ακαδημία θα διευθύνεται από τον τεχνικό διευθυντή κ. Μυστακίδη Κωνσταντίνο, προπονητής UEFA B που θα είναι επιφορτισμένος με την τεχνική οργάνωσή της. Ταυτόχρονα θα είναι και ο προπονητής της Κ17 του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Επίσης το προπονητικό επιτελείο της Ακαδημίας θα απαρτίζεται από ικανούς προπονητές με εξειδίκευση στις κατηγορίες που απευθύνονται, αυτοί είναι: ο Τσαγκαλίδης Νικόλαος, προπονητής UEFA B πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, καθώς και ο Γιαννιός Νικόλαος προπονητής UEFA B πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, Γυμναστής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο.


Για την ομαλή λειτουργία έχουμε αναπτύξει:

• Σχέδιο για την διαμόρφωση όσο το δυνατό καλυτέρων αγωνιστικών εγκαταστάσεων στα βοηθητικά γήπεδα του Πιερικού γηπέδου. Αυτό αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας.

• Αθλητικό σχέδιο με καθορισμένους στόχους.

• Στελέχωση από ανθρώπους που μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων.

• Ανάπτυξη της φιλοσοφίας της Ακαδημίας.

• Πρόγραμμα εβδομαδιαίο προπονήσεων.

• Προσφορά στα παιδιά μια αθλητική παιδεία που θα βασίζεται στην ευγένεια στην αθλητική άμιλλα, το σεβασμό, την αθλητική κουλτούρα και το «ευ αγωνίζεσθε».

Στόχος η δυνατότητα των τμημάτων να συμμετέχουν σε περισσότερα τουρνουά εκτός Κατερίνης, αλλά και τουρνουά που θα διοργανώνει ο ίδιος ο Πιερικός. Αυτό καθίσταται επιτακτική ανάγκη και άμεσος στόχος των προπονητών μας, αφού στόχος των Ακαδημιών του Πιερικού για συνεργασία με περισσότερες ομάδες της χώρας λόγω των καλών σχέσεων της ομάδας μας.

Συγκροτήθηκε μια επιτροπή με ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του στην οργάνωση και υποστήριξη των Ακαδημιών, (Κοκαβίδης Γεώργιος Πρόεδρος, Πάσχος Σωτήριος Αντιπρόεδρος, Βασιλειάδης Μιχαήλ του Ανδρέα, Βασιλειάδης Μιχαήλ του Βασιλείου, Καρασαββίδης Ανδρέας, Κουϊμτσίδης Γεώργιος, Ξανθόπουλος Χρήστος, Ρουμελιώτης Ανδρέας, Τσακιρίδης Βασίλειος Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας).

Σας γνωστοποιούμε ότι το πρώτο ραντεβού για την ομάδα Κ17 του ΠΙΕΡΙΚΟΥ είναι η 21η Αυγούστου 2017 ημέρα Δευτέρα, που θα απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2000, 2001, 2002.

Για τα τμήματα υποδομών θα λειτουργήσουν Προτζούνιορ, Τζούνιορ, Προπαιδικό, Παιδικό. Η πρώτη συνάντηση των παραπάνω τμημάτων ορίστηκε για την 28η Αυγούστου 2017 ημέρα Δευτέρα. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ (Α΄ ΔΑΚ) και στο τηλέφωνο επικοινωνίας και φαξ:2351304935.

Καλωσορίζουμε τους νεαρούς αθλητές του νομού μας με όνειρα για μεγάλες ατομικές και συλλογικές διακρίσεις.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ