Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ: Για το αντικομμουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση θα ήταν να μην συμμετέχει στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία.

Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για την αντιλαϊκή πολιτική, που με συνέπεια εφαρμόζει μαζί με κομπλεξικούς αντικομμουνιστές, που υπερασπίζονται τους συνεργάτες των ναζί. Όσο για την προσπάθειά της να βγάλει λάδι την ΕΕ της θυμίζουμε ότι η εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού είναι η επίσημη ιδεολογία της και παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται συχνά πυκνά υπό την αιγίδα της.

Με κοινό παρανομαστή την αντικομμουνιστική ιδεολογία, που αποτελεί και επίσημη γραμμή της ΕΕ, που πιστά εφαρμόζουν, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, επιδίδονται τις τελευταίες μέρες σε έναν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και «τηλεμαχιών», με αφορμή την άρνηση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στο Ταλίν, στις 23 Αυγούστου, με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Το σίριαλ ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση, δια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο, ενώ από την πλευρά της, η ΝΔ καταδίκασε την κυβερνητική απόφαση αναφέροντας ότι προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες.

Μάλιστα, ως γνήσιος οπαδός της θεωρίας των δύο άκρων, η ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ναζισμός και σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας, ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

Η κυβέρνηση από την άλλη, σε μια προσπάθεια να καπηλευτεί την κομμουνιστική ιδεολογία και τα πανανθρώπινα ιδεώδη, (βλέπε Καισαριανή) επιχειρεί να αξιοποιήσει την άρνησή της προκειμένου να καλύψει τη βαθιά ταξική και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει, κατ' επιταγήν της ΕΕ, της οποίας είναι υπέρμαχος.