Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

10η ΣΧΟΛΗ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ-ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ Ε.Ε.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

10η ΣΧΟΛΗ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ-ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ Ε.Ε.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα πραγματοποιήσει τη 10η Σχολή Σαμαρειτών-Διασωστών 15μηνης διάρκειας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης.

Οι Σχολές Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο ενώ εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά όλο το χρόνο μέσω της ιστοσελίδας www.samarites.gr , ή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.samarites.gr/?section=1317&language=el_GR

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται σε δίωρα μαθήματα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, (19:30-21:30).

Συνολικά, η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τ.Ε.Π. των οικίων δημόσιων νοσοκομείων ή κέντρων υγείας και παράλληλα συμμετέχουν και στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (καλύψεις, αποστολές κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.

Η Σχολή Σαμαρειτών-Διασωστών προετοιμάζει τους επόμενους Εθελοντές Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ ήδη διευρύνει την δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εργάζονται καθημερινά σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας σε πλήθος υπηρεσιών ή αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως:

• Κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές έρευνας και διάσωσης

• Κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών

• Υγειονομική κάλυψη σε πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις

• Εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών

• Οργάνωση δεντροφυτεύσεων και καθαριότητα των ακτών με υποβρύχιο καθαρισμό.


Συνεργάζονται με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, την Ελληνική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχές, τον Ελληνικό Στρατό και άλλες κρατικές υπηρεσίες σε καταστάσεις ετοιμότητας, κινητοποίησης ή επέμβασης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Ιατροί, Εκπαιδευτές και Ειδικοί Συνεργάτες, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην Ελλάδα και στο κόσμο.

Για πληροφορίες σχετικά με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Τομέα www.samarites.gr