Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Το ΠΑΜΕ Πιερίας στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη.

Το ΠΑΜΕ Πιερίας στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη.
Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους,τους νέους που έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΕΕ, και τα κόμματα του κεφαλαίου.



Το συλλαλητήριο ήταν ένα ηχηρό ράπισμα σε όλους αυτούς που θέλουν να εκπαιδεύσουν την εργατική τάξη και γενικότερα το λαό να ζει με τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι των καπιταλιστών.

Ήταν μια δυναμική απάντηση στους λιτούς και δεμένους που ψηφίζουν νόμους οικοδομώντας τον εργασιακό μεσαίωνα για να εξυπηρετήσου την καπιταλιστική ανάπτυξη δηλαδή, τα κέρδη των αφεντικών τους.

Σε όλους αυτούς που με την προπαγάνδα τους εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους για να μάθουν να ζουν και να δουλεύουν μέσα στην εκμετάλλευση, χωρίς εργασιακά δικαιώματα για τους στόχους των πολυεθνικών.Όλων αυτών που δυναστεύουν και ρημάζουν το περιβάλλον και τον πλούτο της χώρας μας στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης δηλαδή, για τα κέρδη των πολυεθνικών.

Το συλλαλητήριο έστειλε ένα σαφές μήνυμα. Η εργατική τάξη δεν πρόκειται να υποταχθεί στους στόχους του κεφαλαίου,δεν πρόκειται να πει περασμένα ξεχασμένα για ότι μας έκλεψε το κεφάλαιο μέσω της εξουσία του με τη βία και την εξαπάτηση από το 2010 μέχρι σήμερα. Ούτε θα υποταχθεί στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και τα σούρτα φέρτα με τους διάφορους καπιταλιστές, τα αφεντικά του, δίνοντας εξετάσεις για το πόσο καλός διαχειριστής της εξουσίας του κεφαλαίου είναι.

Το μήνυμα του συλλαλητηρίου είναι ένα. Οργανώνουμε την πάλη στους τόπους δουλειάς, ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία για την επαναφορά των κλαδικών Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις,για την κατάργηση όλου του αντεργατικό νομικού πλαισίου, για μέτρα ασφαλείας στους τόπους δουλειάς.

*Δυναμώνουμε τα σωματεία, το ταξικό εργατικό κίνημα, απομονώνουμε τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ.

*Οργανώνουμε την πάλη μας και ετοιμάζουμε την απάντηση σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία με πανελλαδική απεργία ενάντια στην 2η αξιολόγηση που φέρνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια.

*Οργανώνουμε την πάλη μας για να ανοίξουμε το δρόμο μαζί με τους κοινωνικούς μας συμμάχους,τους αυτοαπασχολούμενους,τους φτωχούς αγρότες, για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου και της εξουσίας του.



Γραφείο τύπου της Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ