Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους
Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ελπιδοφόρας αρχής με την ευλογία του Θεού. Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει, γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργία.

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αρχίζει παράλληλα για εσάς ένας ωραίος αγώνας που συνοδεύεται από προσπάθεια και ενθουσιασμό για τις καινούργιες γνώσεις πού θα αποκτήσετε, καθώς αυτές θα αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για τη ζωή σας. 
 

Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά. Γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιείτε κάθε ευκαιρία που σας παρέχεται για μάθηση.

Σας καλώ να αντιμετωπίζετε με σεβασμό τους δασκάλους και τους καθηγητές σας και να είστε σίγουροι ότι κοινή επιδίωξη όλων είναι η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης που σας παρέχεται.

Σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα, να έχετε στο νου σας ότι θα ζείτε σε ένα περιβάλλον με εκατοντάδες άλλα παιδιά, όπου η διαφορετικότητα και η προσωπικότητα του καθενός είναι μοναδική και ανεκτίμητης αξίας και ομορφιάς. Γι’ αυτό οφείλετε να συνυπάρχετε πάντα μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού, αλληλοεκτίμησης και αλληλεγγύης.

Παιδιά μου αξιοποιείστε ορθά το χρόνο των σπουδών σας για να προσλάβετε ότι καλύτερο πνευματικά για το μέλλον σας. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα αλλά είναι και πνεύμα γι' αυτό είναι απαραίτητη η επικοινωνία μας με τον Χριστό και την Εκκλησία μας. Και αυτή η επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω της προσευχής. Μην εγκαταλείπετε την προσευχή. Είναι ο αγωγός μέσα από τον οποίο διοχετεύεται στο νου και την καρδιά μας ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος. Αυτός ο φωτισμός είναι που χαρίζει στον άνθρωπο την αληθινή μόρφωση και πρόοδο, που σε συνδυασμό με το σχολείο, τον καταξιώνει ως άνθρωπο και τον καθιστά πολύτιμο στην κοινωνία μας.

Με αγάπη πατρική απευθυνόμενος στους αγαπητούς γονείς και κηδεμόνες σας, στους σεβαστούς δασκάλους και καθηγητές σας, τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι συνεχώς δίπλα τους με την προσευχή μου και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, συμπαραστάτης και συγκυρηναίος στο δύσκολο κι ευθυνόφορο έργο τους για τη σωστή διαπαιδαγώγησή σας.

Εύχομαι να έχετε όλοι υγεία, δύναμη και φώτιση. Ο πάνσοφος Θεός να ευλογήσει το νέο εκπαιδευτικό έτος, τους κόπους, τις αγωνίες και τις προσπάθειες όλων, ώστε πραγματικά να ανθήσουν και να καρποφορήσουν οι παιδικές ψυχές σας.

Ευλογημένη σχολική χρονιά!

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης,


† ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος