Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κου ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κου ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30, μετά από πρόσκληση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ιωάννη Καζταρίδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ/ντών των σχολικών μονάδων Πιερίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ-4ου Γυμνασίου Κατερίνης.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης ξεκινώντας την ομιλία του ο κος Καζταρίδης, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε καλή δύναμη στους παλαιούς και νέους Διευθυντές και αγαστή και γόνιμη συνεργασία σε όλους. Ιδιαιτέρως επεσήμανε το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει όλοι οι Δ/ντές Σχολείων. Καλός Διευθυντής, τόνισε ο κύριος Καζταρίδης, είναι ο δημοκρατικός Διευθυντής, ο πανταχού παρών, αλλά και ο ενημερωμένος Διευθυντής που ακούει, βλέπει και οσφραίνεται τα πράγματα. Συνεργάζεται με το Σύλλογο Διδασκόντων, τα πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητών, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τις τοπικές αρχές, τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Eκκλησία.

Στη συνέχεια, ο κος Καζταρίδης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τήρησης όλων εκείνων των διατάξεων που διασφαλίζουν τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σε θέματα σχετικά με τις μεταγραφές των μαθητών και τη χορήγηση βεβαιώσεων σπουδών σε αλλοδαπούς μαθητές. Ιδιαίτερη σημασία χρειάζεται να δοθεί και στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για θέματα που τους αφορούν.

Ακολούθως, ο κος Δ/ντής Εκπαίδευσης, τόνισε τη σημασία του «My School» και προέτρεψε τους Δ/ντές σε ορθή και αδιάλειπτη ενημέρωση του συστήματος.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης έγινε ενημέρωση των Διευθυντών σχετικά με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο « Educatherapy for divorced parents΄ kids» στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όσα σχολεία επιθυμούν. Εν συνεχεία, δόθηκε ο λόγος στα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος κ. Μήτσιου Δήμητρα, κ. Χαρίση Αθανάσιο και κ. Τσερμπάκ Κύριλλο, οι οποίοι και παρουσίασαν όλες τις πτυχές του. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και συζήτηση εφ΄όλης της ύλης.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δ/ντής Εκπαίδευσης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και τον Διευθυντή του 4ου Γ/σίου, κ. Παπαργυρίου Αλέξανδρο καθώς και τον Δ/ντή του 4ου ΓΕΛ, κ. Μακρή Γεώργιο, για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν για τη συνάντηση αυτή.