Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε κρεατοσκευάσματα...
και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Καβάλας, διαπίστωσε σε κατεψυγμένα κρεατοσκευάσματα την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «prime meat – σεφταλιές χοιρινές κατεψυγμένες», βάρους 640g, με ημερομηνία παρασκευής 24-03-2017, παρτίδα LOT 201620625, ημερομηνία λήξης 24-03-2018, το οποίο παράγεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ», που εδρεύει στον Υψηλάντη Βοιωτίας.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.
και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Καβάλας, διαπίστωσε σε κατεψυγμένα κρεατοσκευάσματα την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «prime meat – σεφταλιές χοιρινές κατεψυγμένες», βάρους 640g, με ημερομηνία παρασκευής 24-03-2017, παρτίδα LOT 201620625, ημερομηνία λήξης 24-03-2018, το οποίο παράγεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ», που εδρεύει στον Υψηλάντη Βοιωτίας.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.