Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 105η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 105η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ
105 χρόνια Ελεύθερης Κατερίνης. Ένα κορυφαίο γεγονός, μία ζωντανή μνήμη, η οποία καθόρισε την πορεία της πόλης μας και υπάρχει μέσα στην ίδια την ψυχή της. Αποδίδουμε με ευλάβεια και σεβασμό, τιμή στους αγώνες όλων όσοι πολέμησαν με αυτοθυσία, για να μας κληροδοτήσουν την ελευθερία μας και το πέτυχαν με γνήσια ανιδιοτέλεια και αρραγή ενότητα. 

Ανατρέχουμε στην ένδοξη αυτή σελίδα της νεότερης τοπικής μας ιστορίας και αλήθειας, σε αυτό το παράδειγμα της ομοψυχίας, που μας μετέδωσαν οι πρόγονοί μας και καλούμαστε στις δύσκολες περιόδους που διανύει η πατρίδα μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να το έχουμε ως πυξίδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το κεντρικό μήνυμα που στέλνει η απελευθέρωση είναι ότι η Κατερίνη προχωρά δημιουργικά, με ισχυρή θέληση, με πίστη στις δυνάμεις των ανθρώπων της, στην ανάδειξη σύγχρονων προτύπων και στην υλοποίηση των οραμάτων για τις γενιές που έρχονται. Το οφείλουμε σε αυτούς που θυσίασαν για όλους εμάς την ψυχή τους, την ίδια τους τη ζωή. Το οφείλουμε προπάντων στα παιδιά μας. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην πόλη μας!