Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια από τις πλέον «φωτεινές» στιγμές της νεότερης ιστορίας μας, μία ημέρα εθνικής ενότητας και υπερηφάνειας για τον ελληνικό λαό. Παράλληλα, συμβολίζει τον αγώνα της υπέρβασης των δυνατοτήτων του ανθρώπου για την υπόστασή του, ενώ ενσαρκώνει τη διαχρονική πίστη των Ελλήνων στην ανώτερη αξία της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

Η αγωνιστική στάση ζωής και οι θυσίες των προγόνων μας, που επέλεξαν το δρόμο της προσφοράς, του εθνικού και κοινωνικού χρέους καταξίωσαν διαχρονικά πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά δημοκρατίας και πολιτισμού.

Τιμώντας την αυτοθυσία των προγόνων μας, πάνω από όλα τιμούμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν. Προς την κατεύθυνση αυτή, με το έπος του 1940 ασφαλή φάρο στις ανάγκες του σήμερα, ο αγώνας για εθνική κυριαρχία, για ανάταξη της Πατρίδας μας και οι παρεμβάσεις για την απαιτούμενη κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη τίθενται στο επίκεντρο από όλους μας.

Γιατί σήμερα, οι συνθήκες απαιτούν όχι μόνο να ανασύρουμε από την ιστορική μας μνήμη, αλλά και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα και τις επιταγές της εποχής εκείνης. Επιστρατεύοντας όλες τις αστείρευτες, δημιουργικές μας δυνάμεις, με όχημα την ελληνική ψυχή, μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο της ευημερίας και της σταθερότητας. Το οφείλουμε στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού, των οραμάτων της νέας γενιάς και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.