Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Πιερίας της ΚΝΕ

Η Κ.Ν.Ε. χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης όπου απαίτησαν το δικαίωμα τους στη μόρφωση. Καλούμε τους μαθητές να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία του νομού μας.


Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα βρει τα σχολεία χωρίς προβλήματα, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Τα απαρχαιωμένα εργαστήρια και εξοπλισμοί, οι ανεπαρκείς εγκαταστάσεις είναι ακόμη εδώ, ενώ έρχονται να προστεθούν οι καταργήσεις ήδη 2 τμημάτων και η αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την κατάσταση με τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση η συγχώνευση τμημάτων! Ούτε και η μετακίνηση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη ή και στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ειδικότητες τους!

Η κατάσταση που επικρατεί στα ΕΠΑΛ καθώς και οι εξαγγελίες τις κυβέρνησης για την εισαγωγή διπλών (!) εξετάσεων στο Γενικό Λύκειο καταργώντας τα μαθήματα γενικής παιδείας και μετατρέποντας το σχολείο σε φροντιστήριο φανερώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης:

Ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση και προσαρμογή του σχολείου στις ανάγκες της αγοράς!

Η Κ.Ν.Ε. καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους! Ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας είναι η μόνη απάντηση ενάντια σε αυτούς που μας στερούν τη μόρφωση και τα όνειρα μας, τα κόμματα του συστήματος και την Ε.Ε. Να γίνει υπόθεση των μαθητών οι εκλογές στα 5μελη και 15μελη χωρίς τη παρέμβαση του Υπουργείου και των καθηγητών. Χρειάζεται μαθητικά συμβούλια πραγματικά μαχητικά όργανα διεκδίκησης και αγώνα με εκλεγμένους αγωνιστές σε αυτά! Μαθητικά συμβούλια που θα μπαίνουν μπροστά για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα μας και θα συντονίζουν τη δράση μας!

Η ίδια πολιτική που τσακίζει τους μαθητές των ΕΠΑΛ είναι η ίδια που τσακίζει τους μαθητές στο Γενικό Λύκειο! Είναι η ίδια που δυσκολεύει τη καθημερινότητα μας στο σχολείο και το σπίτι, που αφήνει τους γονείς μας άνεργους και με μειωμένους μισθούς.

Όλοι οι μαθητές τώρα μια γροθιά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά!

Καλούμε τα υπόλοιπα σχολεία να σταθούν αλληλέγγυα και να στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης! Να συντονιστεί η δράση των όλων σχολείων στον δίκαιο αυτό αγώνα! Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ μπορούμε να βρούμε συμπαραστάτες τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα! Στους γονείς μας που αγκομαχούν για το μέλλον μας μέσα από τις ενώσεις τους!

Διεκδικούμε:

• Να μη καταργηθεί καμία ειδικότητα και ολιγομελές τμήμα!

• Να καταργηθεί το έτος μαθητείας!

• Όχι στο νέο Λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση

• Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, ούτε 1 ευρώ από τη τσέπη μας για τη μόρφωση μας!

• Δωρεάν μετακινήσεις για όλη την ημέρα και 1 γεύμα για κάθε μαθητή!