Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
Ένας δικός μας άνθρωπος του μόχθου και της βιοπάλης «Σάββας Φωτιάδης»

Με την ψυχή βαθύτατα θλιμμένη, συγγενείς και φίλοι συγκεντρωθήκαμε σήμερα στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας με σύμμαχο τον καταγάλανο ουρανό για να αποχαιρετίσουμε για τελευταία φορά να πούμε το τελευταίο αντίο σ΄ έναν εξαίρετο, ήσυχο, ήρεμο, αξιοπρεπή, ταπεινό και πάνω απ΄ όλα μεγαλόψυχο άνθρωπο.

Ένας αγνός, απλός και σεβαστός αγωνιστής και βιοπαλαιστής της ζωής έφυγε από κοντά μας.

Ο επί χρόνια λαϊκός φωτογράφος των γηπέδων και όχι μόνο, ο δικός μας Σάββας δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Ο αιφνίδιος χαμός σου συγκλόνισε τους φίλους και τους συμπολίτες σου και προκάλεσε βαθύτατη λύπη σε όλους που είχαν την ευτυχία να σε γνωρίσουν και να σε αγαπήσουν, μέσα από τις αθλητικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Είχες πάντα έναν καλό λόγο για όλους μας, μας χάριζες απλόχερα το χαμόγελό σου, ένα πραγματικό αληθινό χαμόγελο.

Ενώ ξεκίνησε η ποδοσφαιρική περίοδος και περιμέναμε να βρεθούμε και πάλι μαζί στα γήπεδα της Πιερίας, η μοίρα μας έφερε εδώ σήμερα για να σου πούμε το τελευταίο αντίο και πώς να σου πει κάποιος το «τελευταίο αντίο» και να πιστέψει ότι θα λείπεις από τους χώρους που αγάπησες και πρόσφερες, διότι δεν υπάρχει συμπολίτης σου που να μην έχει έστω και μια φωτογραφία από την «ακούραστη» φωτογραφική σου μηχανή.

Αυτό έκανες σε όλη σου τη ζωή, πρόσφερες με το παραπάνω σε όλους, στην οικογένειά σου και στους φίλους σου που απέκτησες.

Καταπιάστηκες με πολλά και σε όλα τα κατάφερες, γιατί ήσουν ακούραστος αγωνιστής. Θα λείψεις από την αθλητική οικογένεια του Σαββατοκύριακου.

Ήσουν η ψυχή των γηπέδων της Πιερίας, συνέχιζες μέχρι τέλους να πορεύεσαι δίχως ποτέ να προσμετράς το κόστος και την απόσταση.

Υπηρέτησες για πολλά χρόνια το αθλητικό φωτορεπορτάζ των αγωνιστικών αναμετρήσεων όλων των κατηγοριών και έφθανες σε κάθε άκρη της πιερικής γης και ήσουν όρθιος μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Οι τιμητικές διακρίσεις σου, των αθλητικών φορέων της Ένωσης Πιερίας και παραγόντων είναι η κληρονομιά που αφήνεις στην οικογένειά σου.

Αγωνίστηκες στην ζωή σου ως καλός οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας, παππούς και απέρχεσαι του κόσμου τούτου με βαθειά την ανάμνηση των αρετών σου, μεταξύ των συνανθρώπων σου.

Ήσουν συμπαθής, σεμνός, ακούραστος εργάτης και απολάμβανες της αγάπης και της εκτιμήσεως όλων των μελών και των φίλων της αθλητικής και ποδοσφαιρικής κοινότητας, αλλά και όλων των κοινωνικών φορέων, εκδηλώσεων και δράσεων της πόλης ταύτης.

Σε διέκρινε η ευγένεια, το ήθος, η επιμέλεια, η προσφορά αλλά και η επιδεικνυόμενη καλοσύνη σου.

Απέρχεσαι από τον πρόσκαιρο τούτο κόσμο, με την συνείδησή σου ήσυχη, ότι εκπλήρωσες το καθήκον σου προς την οικογένειά σου και την κοινωνία της πόλης σου.

Θα σε θυμόμαστε για τις ωραίες και εκπληκτικές φωτογραφίες σου και αναμνήσεις.

Στον άνθρωπο που αγάπησε την δουλειά του, αλλά και τους ανθρώπους, οι φίλοι σου που αγάπησες και αγαπήθηκες, σήμερα σε αποχαιρετούν στο ΣΤΕΡΝΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ.

Θεωρώντας ως κύριο εφόδιο του, την αγάπη του κόσμου, ποτέ δε μας λύπησε. Μια και μοναδική λύπη μας δίνει τώρα, με το θάνατό του.

Λυπούμαστε αλλά αισθανόμαστε περήφανοι για ό,τι πραγματικά υπήρξες. Σε πείσμα του θανάτου θα ζεις στις σκέψεις και στις καρδιές μας και η μνήμη, είναι η ζωή.

Στην αγαπημένη σου σύζυγο, στα παιδιά σου, στα εγγόνια και στα αδέλφια σου που τόσο λάτρευες, τους ευχόμεθα από βάθους καρδίας καλό κουράγιο και καρτερία και να σε θυμούνται γι΄ αυτό που αληθινά υπήρξες, ένα πνεύμα ειλικρινό και σεβαστό.

Στην ποδοσφαιρική Ένωση της Πιερίας, στους αθλητικογράφους, στους συναδέλφους σου και στην
«μελανόλευκη» οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που λάτρεψες και σε λατρέψανε αφήνεις κληρονομιά το όνομά σου, σημείο αναφοράς για την εποχή σου.

Η οικογένεια του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ και όλου του αθλητισμού της Πιερίας σου ανταποδίδει την αγάπη του.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίσει ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει στην οικογένειά του κουράγιο, υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του.

Ο Θεός τον κάλεσε κοντά του και αθόρυβα όπως ήρθε στη ζωή πριν από 73 χρόνια έφυγε για το αιώνιο ταξίδι του.

Καλό ταξίδι Σάββα, αφού σου αφιερώσω αυτόν τον στίχο. «Ήσουν καλός, ήσουν αγνός κι είχες τις χάρες όλες».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κατερινιώτικης γης που θα σε σκεπάσει και ο Θεός ας απαλύνει τις ψυχές της οικογένειάς σου και ας δώσει δύναμη και κουράγιο στους οικείους σου.

Είθε ο Θεός να σε έχει κοντά του.

Ο Σάββας Φωτιάδης θα μείνει για πάντα στην καρδιά και στην μνήμη μας.

Αιωνία σου η μνήμη, αλησμόνητε φίλε όλων.


Βασίλης Τσακιρίδης
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ