Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Κ.Μ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Κ.Μ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018.
Η παρουσίαση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2018 αποτελεί ομολογία αποτυχίας για τον κ.Τζιτζικώστα ,παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων της παράταξής του να αποδείξουν το ακριβώς αντίθετο...

κρυπτόμενοι πίσω από αριθμούς, οικονομικά στοιχεία και λογιστικές σοφιστείες. Κανένα από τα τεχνάσματα αυτά δεν είναι σε θέση να αποκρύψει την δεινή κατάσταση των οικονομικών της ΠΚΜ και την ανεπάρκεια και αποτυχία της Διοίκησής της στον τομέα αυτόν.

Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βιώσιμος και είναι θέμα χρόνου η καταστρατήγησή του και η υπέρβασή του. Αποτελεί προϊόν μιας οικονομικής διαχείρισης απόλυτα ενταγμένης στις μνημονιακές πολιτικές και δεσμεύσεις οι οποίες διέπουν και την κεντρική διοίκηση , όσον αφορά στην διαχείριση της εθνικής μας οικονομίας.

Ξεκινώντας με λογιστικό έλλειμμα το οποίο προσεγγίζει τα ενενήντα εκατομμύρια ευρώ (90.000.000E) , είναι δεδομένο ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ανεδαφικό και ανεφάρμοστο, ο οποίος θα οδηγήσει εξ’ανάγκης στον δανεισμό και στην υπερχρέωση καθώς και στην προσμονή των πάσης φύσεως ευρωπαϊκών επιδοτήσεων , επιχορηγήσεων και δανειοδοτήσεων , προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης οικονομική κατάρρευση και να μετατεθεί το πρόβλημα στα επόμενα έτη .

«Κάθε πέρσι και καλύτερα» θα μπορούσε να σχολιάσει οποιοσδήποτε τρίτος αντικειμενικός παρατηρητής , ανατρέχοντας στους αντίστοιχους προϋπολογισμούς των προηγουμένων ετών .Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προϋπολογισμός του έτους 2015 προέβλεπε έλλειμμα μικρότερο περίπου κατά 20% σε σχέση με το προβλεπόμενο για το έτος 2018 ( 67,5 εκατομμύρια ευρώ τότε , έναντι 87,5 εκατομμυρίων ευρώ σήμερα).

Φέρεται λοιπόν προς συζήτηση και ψήφιση από την Διοίκηση της ΠΚΜ ένας προϋπολογισμός μνημονιακής λογικής , περιοριστικός , αντικοινωνικός και αντιαναπτυξιακός και σε κάθε περίπτωση ανεδαφικός και ανεφάρμοστος. Και αυτό θα φανεί στο αμέσως προσεχές μέλλον και εντός του 2018 , με τις συνεχείς τροποποιήσεις του , που θα εισάγονται από την παράταξη του κ.Τζιτζικώστα στα περιφερειακά συμβούλια προκειμένου να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα , όπως ακριβώς συνέβαινε και σε όλα τα προηγούμενα έτη.

Η Ελληνική Αυγή, όπως είναι σε όλους γνωστό , έχει αποκλειστεί παράνομα και αυθαίρετα από τις Οικονομικές Επιτροπές της ΠΚΜ . Ο αποκλεισμός αυτός όμως , τον οποίο επέβαλλαν σε απόλυτη ταύτιση και συμπαιγνία όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις , συνιστά για την παράταξή μας τίτλο τιμής. Ταυτόχρονα , δεν μπορεί να μας στερήσει την δυνατότητα να στηλιτεύσουμε την ανικανότητα και την ανεπάρκεια τόσο της πλειοψηφούσας παράταξης στην ΠΚΜ όσο και των υπολοίπων παρατάξεων της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης, το σύνολο των οποίων είναι προσκολλημένο στις ίδιες αδιέξοδες φιλομνημονιακές πολιτικές που πιστά υπηρετούν οι κομματικοί τους φορείς.

Η Ελληνική Αυγή , τιμώντας στο έπακρο την εντολή που έλαβε από τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας , ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ τον προϋπολογισμό .

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,15/11/2017

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ Π.Κ.Μ.»
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ