Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Μεγάλη η έως σήμερα συμμετοχή στη ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκούς όρους - «ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Μεγάλη η έως σήμερα συμμετοχή στη ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκούς όρους - «ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Στη διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και με αποπληρωμή έως και 100 δόσεις έχουν ενταχθεί ήδη 1380 πολίτες και επιχειρηματίες.


Τα παραπάνω, προκύπτουν από επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης και καταδεικνύουν την ικανοποιητική προσέλευση των πολιτών, από τις αρχές Αυγούστου έως και σήμερα, γεγονός, που, αποδίδεται στο ότι, η εν λόγω ρύθμιση συγκαταλέγεται στην κατηγορία των ευεργετικών διατάξεων εξαιρετικού χαρακτήρα. Παράλληλα, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της αδυναμίας πολλών οφειλετών, να εκπληρώσουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή ρύθμιση και να τακτοποιήσουν οριστικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο Κατερίνης έως τις 30/11/2017, ημερομηνία, κατά την οποία λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνει οφειλές προς τον Δήμο από οποιαδήποτε αιτία, δηλαδή: τέλη, πρόστιμα, φόροι, πρόστιμα Κ.Ο.Κ., εισφορές κ.λπ., ενώ αναμένεται να αποτελέσει ανάσα για οφειλέτες, που χρωστούν από μικρά έως μεγάλα ποσά.

Ειδικότερα, οι οφειλές προς το Δήμο Κατερίνης δύνανται να ρυθμίζονται με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα είκοσι (20) ευρώ. Αναλόγως του αριθμού των δόσεων που θα επιλεγεί, θα υπάρχει και η αντίστοιχη απαλλαγή από προσαυξήσεις, με ανώτατο όριο απαλλαγής σε ποσοστό 100% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής και με κατώτατο όριο σε ποσοστό 50% σε περίπτωση επιλογής καταβολής της οφειλής σε 73-100 δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με την καταβολή της 1ης δόσης : α) χορηγείται δημοτική ενημερότητα και β) αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Με την καταβολή 25% της οφειλής που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση, είναι δυνατή η αναστολή των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης: 2351350422-2351350521-2351350443-2351350442.