Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες! Το ΠΑΜΕ σας καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνει μαζί με τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Σωματειακές Επιτροπές, τις συσπειρώσεις, την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6:30μμ στο πλατάνι-σιντριβάνι ενάντια στον νέο προϋπολογισμό για το 2018 και την 3η αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει αταλάντευτα την πολίτικη των προηγούμενων κυβερνήσεων η οποία μειώνει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο του λαού και τον οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το αστικό κοινοβούλιο όπου η πλειοψηφία ανήκει στα αστικά κόμματα ψηφίζουν νόμους αντιλαϊκούς, καταργώντας κάθε νόμο που είχε ψήγματα θετικά για το λαό και, τους οποίους επέβαλε με τους αγώνες του τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι με νόμους που ψηφίσανε μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, επιβάλλανε άμεση και έμμεση φοροληστεία όπως είναι ο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, (που θα καταργούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), κ.α.

Το αστικό κράτος επιτίθεται με λύσσα στη λαϊκή οικογένεια, κατάσχει μισθούς και συντάξεις, τη λαϊκή περιουσία, τη λαϊκή αποταμίευση. Η όποια συναλλαγή ανάμεσα στο λαό και το κράτος των αστών είναι ο μεγάλος βράχνας, αφού αυτό λειτουργεί ως ο νόμιμος εκβιαστής και ληστής της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα. Κατάργησαν με νόμους τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τις Κ.Σ.Σ.Ε., έφεραν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ακόμα και στην περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης οι εργαζόμενοι είναι οι τελευταίοι που θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Με νόμο αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης προς τα πάνω, μειώνουν συνεχώς τις κρατικές δαπάνες για την υγεία και την παιδεία. Η δικαιοσύνη είναι ταξική διότι και το κράτος είναι ταξικό και λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Αυτήν η ταξική πολιτική έχει ως πρόσημο τη μείωση του κόστους της εργατικής δύναμης και αυτό, πρέπει να γίνει συνείδηση και αντίδραση, σε κάθε εργαζόμενο συνολικά στη λαϊκή οικογένεια.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το κουαρτέτο για την 3η αξιολόγηση, δηλαδή την εφαρμογή του 3ο μνημονίου που ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα. Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η παραπέρα ενίσχυση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, η μείωση των συντάξεων, των επιδομάτων, των κοινωνικών δαπανών, κ.α. Είναι η πολυπόθητη αλλαγή του νόμου 1264/82, που είναι εντολή του ΣΕΒ, για να απαγορεύσουν στην ουσία το δικαίωμα στην απεργία και, να βάλουν εμπόδια στη δράση των σωματείων στους χώρους δουλειάς. Παράλληλα ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός για το 2018 ο οποίος προβλέπει την ενσωμάτωση όλων των προηγούμενων αντιλαϊκών μέτρων άλλα και τα νέα που είναι προ του πυλών.

Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι άμεσα συνδεδεμένες και με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου η κυβέρνηση υπέγραψε την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας για τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς, αλλά και τη βάση στον Άραξο που την ετοιμάζουν για να δεχτεί ξανά πυρηνικά όπλα. και, φυσικά την υπογραφή για την αναβάθμιση αεροσκαφών ύψους 2,4 δις που δεν υπηρετούν την άμυνα της χώρας μας άλλα τα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Αυτές οι εξελίξεις εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας μας και την ειρήνη στην περιοχή μας. Αυτήν είναι η πραγματική εικόνα που βιώνει η εργατική τάξη και ο λαός.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μένουν θεατές, υποταγμένοι στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των αστικών κομμάτων, που στόχο έχουν την ένταση της εκμετάλλευσης για την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Ούτε να υποταχτούμε στα ψέματα, στις κολοτούμπες και την προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, τα διάφορα ψίχουλα που πετούν στους πεινασμένους-θύματα των δικών τους πολιτικών για να ανακόψουν την αγανάκτηση και τον ξεσηκωμό. Οι εργαζόμενοι, ο λαός γενικότερα να μην παγιδευτεί στις συμπληγάδες των αστικών κομμάτων τα οποία υπηρετούν τους ίδιους στόχους με την κυβέρνηση με άλλα υλικά και άλλη προπαγάνδα. Η εργατική τάξη, ο λαός μας γενικότερα πρέπει να τραβήξει το δικό του δρόμο. Να ενισχύσουν την κοινωνική συμμαχία.

Να οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο με όπλο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να αλλάξουμε το συσχετισμό των δυνάμεων στο εργατικό κίνημα πετώντας από πάνω μας τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό ο οποίος σπέρνει το συμβιβασμό και την απογοήτευση. Είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των μηχανισμών του αστικού κράτους. Οργανώνουμε την πάλη μας, αταλάντευτα σε όλα τα επίπεδα, διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν.

Διεκδικούμε:

Κανείς εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ.
Επαναφορά των Κ.Σ.Σ.Ε. και υποχρεωτική εφαρμογή σε όλες τις επιχειρήσεις.
Κατάργηση όλων των ατομικών συμβάσεων.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
Νομοθετική ρύθμιση για να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας και της λαϊκής αποταμίευσης
Να μην τολμήσει η κυβέρνηση με το κουαρτέτο και το ΣΕΒ να φέρουν νόμο που χειροτερεύει τον 1264/82
Να έρθει στην βουλή το σχέδιο νομού που κατέθεσαν τον Οκτώβρη του 2016 οι πάνω από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:30μμ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΜΕ