Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Π.Ε. Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» προϋπολογισμού 72.000,00 €

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενέταξε στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πιερίας έτους 2017 χρηματοδοτούμενο από ΟΣΚ 2017, το έργο με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» προϋπολογισμού 72.000,00 €.
Αντικείμενο της μελέτης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» είναι η συντήρηση και επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, οι οποίες παραχωρήθηκαν στο Δήμο Κατερίνης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του Μουσικού Σχολείου της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης και ειδικότερα: αποξήλωση των κεράμων της υπάρχουσας στέγης, τοποθέτηση ελαστομερούς υδρατμοπερατής μεμβράνης, κατασκευή νέας τεγίδωσης, τοποθέτηση θερμομόνωσης, επικεράμωση με κεραμίδια γαλλικού τύπου και αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης. Όλες οι εργασίες θα κατασκευασθούν σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου και τις αντίστοιχες ΕΤΕΠ όπως ισχύουν σήμερα.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για τη χρηματοδότηση των εργασιών, που προέρχονται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών χρηματοδοτούμενο από ΟΣΚ. Η υλοποίηση των εργασιών κρίνεται απαραίτητη καθότι αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή διαβίωση μαθητών και διδασκόντων στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ειδικότερα στους χώρους που παραχωρήθηκαν στο Δήμο Κατερίνης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (αριθμ. Πρωτ. 1757/95620/29-8-2016 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου για τη διασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων που θα συμβάλουν στην καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου.