Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας & Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού 5 Δεκεμβρίου

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας & Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού 5 Δεκεμβρίου
«Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Καμία πολιτεία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμά της, αν δεν έχει την ενεργό συμπαράσταση της κοινωνίας των πολιτών.

Προς τούτο, οφείλει να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών.» (Μ.Μούζας, civilprotection.gr)

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) για τη «Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού» οι εκπαιδευόμενοι/ες του Α΄ και Β΄ κύκλου παρακολούθησαν (στις 24&28/11 αντίστοιχα) μια μεστή επίδειξη πρώτων βοηθειών με αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών (αιμορραγία, κατάγματα, εγκαύματα ΚαρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση (CPR) κ.ά.). Την παρουσίαση πραγματοποίησαν οι εθελοντές εκπαιδευτές της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας Α.Γεραδίδου και Π.Φαχουρίδης, που αναφέρθηκαν με ενθουσιασμό στην αποστολή και τη διαρκή συστηματική εκπαίδευσή τους, κυρίως δε την επιτυχή ολοκλήρωση των σεμιναρίων με εξετάσεις και πιστοποίηση από έγκυρο φορέα. Οι Εθελοντές Διασώστες Πιερίας (Rescue Team of Pieria) είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου και αποτελούν μέλος της Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.