Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η πικετοφορία του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη

Πραγματοποιήθηκε η πικετοφορία του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη
Πραγματοποιήθηκε χθες από το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις πικετοφορία. Μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους ενάντια στην τροπολογία, σε άσχετο νομοσχέδιο, για να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και γενικότερα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, έρχονται να το ολοκληρώσουν τα άλλα τσιράκια του κεφαλαίου, οι επαγγελματίες ψεύτες,οι σαλταδόροι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι άθλιοι προπαγανδιστές της κυβέρνησης και όσοι στηρίζουν τον απεργοκτόνο νόμο επικαλούμενοι διάφορα σαθρά και επικίνδυνα επιχειρήματα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες.

Μας λένε οτι για να παρθεί απόφαση για μια απεργία είναι δημοκρατικό να ψηφίζει το 50%+1 και μάλιστα σε πρωτοβάθμια συνδικάτα εκεί όπουη κυβέρνηση με την εργοδοσία έχουν διαμορφώσει έναν εργασιακό μεσαίωνα. Εκεί που οι πρωτοπόροι εργάτες δουλεύουν σε συνθήκες σχεδόν παρανομίας,διότι υπάρχει ο πέλεκυς της απόλυσης.

Αλήθεια, οι υπερασπιστές της κατ’επίφασηςδημοκρατίας,μπορούν να μας πουν πότε τα αστικά κόμματα κυβέρνησαν με το 50%+1; Ποιον νόμο από αυτούς που τσακίζουν την εργατική τάξη και τη λαϊκή οικογένεια ψήφισαν στη βουλή με τέτοιο ποσοστό; Αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά οτι κυβερνά με το 22%;Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με όσους θα ψηφίσουν τον απεργοκτόνο νόμο θα περάσουν στα σκουπίδια της ιστορίας.

Δηλώνουμε οτι όσους άθλιους νόμους και αν φέρουν, η ταξική πάλη δε θα σταματήσει, ούτε θα σημάνουν σιγή νεκροταφείου στους εργασιακούς χώρους, άλλα ούτε και στην κοινωνία.

Θα τρίβουν τα μάτια τους όλοι αυτοί που τσακίζουν τη ζωή του λαού από αυτά που έρχονται. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα στείλουν στον αγύριστο αυτούς και τις πολιτικές τους οι οποίες υπηρετούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλους αυτούς που ληστεύουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα της οικονομίας και της κοινωνίας. Την αστική τάξη η οποία ζει μέσα στη χλιδή, ενώ η λαϊκή οικογένεια ζει μέσα στη φτώχεια, τη μιζέρια, χωρίς θέρμανση, με τον εφιάλτητης ανεργίας, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας. Με το καθημερινό άγχος αν η ΔΕΗ κόψειτο ρεύμα, η ΔΕΥΑΚ το νερό, η τράπεζα και η εφορία του πάρουν το σπίτι, αν θα πάρει το μέρισμα από τα ματωμένα πλεονάσματα, αν θα μπορέσει να πληρώσει το φροντιστήριο, τα φάρμακα, αν μπει σε κανένα πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας και, ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Χθες πήραν μια ακόμη απάντηση με τις κινητοποιήσειςτου ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα και έτσι αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κάνει έναν ελιγμό παίρνοντας πίσω τον απεργοκτόνο νόμο, τον οποίο θα φέρει σε άλλη στιγμή. Αλώστε τα τσιράκια των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε. έχουν αποκτήσει εμπειρίααπό άλλους νόμους καρμανιόλα που έφεραν νύχτακαι ψήφισαν άρον άρον στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. (δημοκρατικά).

Η πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα στις οποίες θα συμμετέχουν, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι, θα δώσουν την απάντηση που πρέπει. Όμως με αυτά που έρχονται θα τρίβουν τα μάτια τους, τόσο η αστική τάξη όσο και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους οργανωμένα, πειθαρχημένα μέσα από τα συνδικάτα. Θα πετάξουν από το σβέρκο τους τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, μέσα από το μαζικό κίνημα. Θα επιβάλουν το δίκιο από τα κάτω,στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες,στο χωριό, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, σε μια συμμαχία η οποία θα πάρει την εξουσία και την οικονομία στα χέρια της!

Όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 14 Δεκέμβρη, στις 10:30πμ στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης. Κανείς στη δουλειά! Κανείς στο σπίτι! Κάτω η πολιτική που τσακίζει το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.



Γραφείο τύπου Γραμματείας Πιερίας του Π.Α.ΜΕ.