Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ
Εκδήλωση για την Αστροφυσική διοργάνωσε το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου με ομιλητή τον Αστροφυσικό κ. Θωμά Μπίσμπα , τον οποίο τίμησε κατά την εκδήλωση με αναμνηστική πλακέτα η Τοπική κοινότητα Μακρυγιάλου.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου, με πρωτοβουλία της δημοσιογραφικής ομάδας της εφημερίδας του σχολείου «ΤΟ Μαθητικό ΒΗΜΑ», διοργάνωσε εκδήλωση για την Αστροφυσική με κύριο ομιλητή τον Αστροφυσικό και Ερευνητή κ. Θωμά Μπίσμπα, με θέμα εισήγησης: «Ο κύκλος ζωής των αστεριών: από τη γέννηση έως τον θάνατό τους και τις μαύρες τρύπες».

Ο κ. Μπίσμπας αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στη φυσική και στην αστροχημεία του μεσοαστρικού χώρου καθώς και των μεθόδων δημιουργίας νέων άστρων και πλανητών, θέματα που ταξίδεψαν τους μαθητές με τρόπο παραστατικό και ζωντανό στο μαγικό κόσμο του σύμπαντος εξάπτοντας την φαντασία τους και εμπνέοντας τους ερευνητικά ερωτήματα.

Τον Πιεριέα Επιστήμονα τίμησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο η Τοπική κοινότητα Μακρυγιάλου. Η Πρόεδρος κ. Μαρία Αβραμίδου πρόσφερε στον κ. Μπίσμπα αναμνηστική πλακέτα και ένα βιβλίο με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Βόρειας Πιερίας τονίζοντας τη λαμπρή επιστημονική και ερευνητική πορεία του με διεθνή αναγνώριση που κάνει όλους τους Πιεριείς υπερήφανους.