Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο τύπου: Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυς Σκούφα

Δελτίο τύπου: Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυς Σκούφα
Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 4 Ιανουαρίου η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα στο ΕΚΑΒ. Εκεί, ενημερώθηκε από την υπεύθυνη κ. Χαρίση Δέσποινα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τη δομή, τη σύνθεση και τα τρέχοντα προβλήματα.

Μεταξύ άλλων κατατέθηκε ο προβληματισμός των εργαζομένων και η διαφοροποιημένη βούλησή τους, όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός κέντρου επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη, κέντρο που επιχειρείται να εποπτεύει όλους τους όμορους νομούς. Τονίστηκε ακόμη η αναγκαιότητα υπογραφής σύμβασης με την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ.» καθώς και η αντίστοιχη απαραίτητη δημιουργία και στελέχωση θέσεων εργασίας, προκειμένου τα πληρώματα του ΕΚΑΒ να επιτελούν ακόμη πιο αποτελεσματικά το έργο τους στην ΠΑΘΕ και τις νεοκατασκευασθείσες σήραγγες του αυτοκινητόδρομου.

Η βουλεύτρια, αναγνωρίζοντας ότι τα πληρώματα του ΕΚΑΒ αποτελούν ανθρώπινο δυναμικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της υγείας και αντιλαμβανόμενη την αγάπη και την προσήλωση των εργαζομένων στο λειτούργημα που επιτελούν, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία και πρότεινε -με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων- να υπάρξει ειδική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων, με ειδικό θέμα την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα και περίθαλψη.