Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και από τις 23:00 μ.μ. μέχρι τις 03:00 π.μ. διεξήχθη άσκηση ετοιμότητας πλήρους κλίμακας στον Αυτοκινητόδρομο ΑΙΓΑΙΟΥ στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα Τ3.

Παρόντες στην άσκηση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου (συνοδευόμενη από τους προϊσταμένους της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πιερίας) καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Δημήτριος Παπαδημόπουλος.

Το σενάριο της άσκησης βασίστηκε -και εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία- σε ατύχημα πραγματικού σχεδιασμού, όπου παρενέβησαν κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ από την Πιερία και την Θεσσαλία, ενώ επανδρωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία.


Στις 14 Φεβρουαρίου 2018, υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Πιερίας μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, στο πλαίσιο διεξαγωγής άσκησης που περιελάμβανε την εκκένωση κλινικής λόγω σεισμού και πυρκαγιάς,που ακολούθησε το συμβάν.

«Οι ασκήσεις ετοιμότητας με το συντονισμό των υπηρεσιακών αλλά και επιχειρησιακών παραγόντων, πρέπει να αποτελούν καθημερινότητα, όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και για τους πολίτες, ώστε να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία για την αντιμετώπιση πραγματικών γεγονότων και φαινομένων, που θα μειώσουν αποτελεσματικά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές» τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.