Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης.

Την Πέμπτη, 15.03.2018, με χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας το Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γεώργιο. Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παριουσίασή του με τίτλο “Με μιαν «άλλη» ματιά” και θέμα την ιεραποστολή.

Ο Σεβασμιώτατος, που ως γνωστόν επικοινωνεί άριστα με τους νέους, μίλησε για την προσωπική του εμπειρία από την επίσκεψη και παραμονή του στο Κονγκό. Εξήγησε στους μαθητές τη διαφορά ανάμεσα στην ιεραποστολή και τον προσηλυτισμό και τόνισε το σημαντικό έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Αφρική. Μετά το τέλος της παρουσίασης απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών, χάρισε στον καθένα προσωπικά ένα βιβλίο με τίτλο «18 ημέρες στο Κονγκό», το οποίο στην ουσία είναι ένα προσωπικό του ημερολόγιο από την εκεί παραμονή του, και δέχθηκε ένα συμβολικό δώρο εκ μέρους του Διευθυντή, κ. Παναγιώτη Γ. Αλεκάκη, και του Συλλόγου Διδασκόντων.


Ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του, διότι έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν το έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής μέσω της βιωματικής του εμπειρίας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Γ. Αλεκάκης & Ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ