Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Πρωτιά των μαθητριών και μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας Λυκείων

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνει τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2017-2018.


Στο πλαίσιο αυτό στην Πιερία οι αγώνες φιλοξενήθηκαν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης και, λόγω του νέου θεσμού προφανώς, έλαβαν μέρος 3 λύκεια, το ΓΕΛ Κονταριώτισσας με 17 μαθήτριες και μαθητές συνοδεία των καθηγητριών Αμπάδου Μελιτίνης και Καναβούρα Μαρίας, τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ με 7 μαθήτριες και μαθητές συνοδεία του καθηγητή Ζαρώτη Διονύσιου και το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης με 11 μαθήτριες και μαθητές, που ήταν υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Μπασία Ελένης και Καμηλάρη Παρασκευής.

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι καθηγήτριες Αγιάννη Ελένη, Αθανασοπούλου Ασπασία, Χατζησταύρου Άννα και ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων Πιερίας κ. Νικολαΐδης Αλέξανδρος.

Οι αγώνες λόγω της μικρής συμμετοχής περιελάμβαναν μόνο 2 ημιτελικούς και τελικό γύρο.

Μετά από κλήρωση τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ αγωνίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό με το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, με νικήτρια ομάδα αυτή του 2ου ΓΕΛ.

Στη συνέχεια τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ αντιμετώπισαν το ΓΕΛ Κονταριώτισσας, με νικήτρια ομάδα αυτή του ΓΕΛ Κονταριώτισσας.

Στον τελικό έλαβαν μέρος οι ομάδες του ΓΕΛ Κονταριώτισσας με το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης. Μετά από ένα αγώνα, που τον απόλαυσαν οι διαγωνιζόμενοι, άξια νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Αξίζει να αναφερθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν στη νικήτρια ομάδα του 2ου ΓΕΛ. Από την Α΄ τάξη Βραχνού Διονυσία Μαρία, Ναβροζίδης Ελευθέριος, Περιστερόπουλος Ιωάννης και από τη Β΄ τάξη: Βασιλοπούλου Σαββίνα Ελένη Δανιέλλα, Κερκένη Φανή Παρασκευή, Κουμπούζης Κωνσταντίνος, Κυριακίδης Μιλτιάδης, Παντελίδης Ανδρέας, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Πολυζοπούλου Ζωή και Τούλη Έλλη.

Όλες και όλοι οι παραπάνω συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία, στην πρωτιά, όμως δε συμμετείχαν στον αγώνα όλοι λόγω του κανονισμού. Στον διαγωνισμό, λοιπόν, έλαβαν μέρος οι Βραχνού Διονυσία Μαρία, Κερκένη Φανή Παρασκευή, Παντελίδης Ανδρέας, Πολυζοπούλου Ζωή και Τούλη Έλλη, ενώ ως βοηθοί χρονομέτρες οι Βασιλοπούλου Σαββίνα Ελένη Δανιέλλα και Παπαδόπουλος Δημήτριος. Αξίζουν σε όλες και όλους συγχαρητήρια!

Η επόμενη φάση των αγώνων θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Θα λάβουν μέρος οι δύο καλύτερες ομάδες των λυκείων από Ημαθία, Πέλλα και Πιερία.

Ευχόμαστε στις ομάδες του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης και του ΓΕΛ Κονταριώτισσας καλό αγώνα και ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Ο υπεύθυνος δελτίων τύπου του σχολείου
Ευστάθιος Φανιάδης