Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Πιερία για απάτη σε ηλικιωμένη

Με το πρόσχημα ηλεκτρολογικής βλάβης στην οικία της κατάφεραν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό.

Συνελήφθησαν χθες (20 Απριλίου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, 2 ημεδαποί ηλικίας 35 και 58 ετών, για απάτη σε 82χρονη ημεδαπή στην Κατερίνη.

Ειδικότερα, νωρίτερα της ίδιας μέρας, τα παραπάνω άτομα επιβαίνοντας σε όχημα προσέγγισαν μονοκατοικία που διέμενε η 82χρονη και ο 35χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα υποτιθέμενης βλάβης, έπεισε την 82χρονη να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, για την δήθεν αποκατάσταση της βλάβης.

Επίσης χωρίς να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε από τον χώρο του σπιτιού ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με το όχημα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών με αποτέλεσμα να εντοπιστούν σε περιοχή της Πιερίας και να συλληφθούν.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης, συνιστά:

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με οποιοδήποτε πρόσχημα και να μην ενδίδετε ποτέ σε προτροπές για συνάντηση μαζί τους.

• Επισημαίνεται ότι από Δημόσιες Υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

• Να μην δέχεστε ποτέ άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο, ενώ η επικοινωνία σας να γίνεται αποκλειστικά με δικό σας τηλέφωνο.

• Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί - συγγενείς σας.

• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των Διωκτικών Αρχών.

• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.