Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Μήνυμα για τη συμπλήρωση 51 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

51 χρόνια μετά, κι όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν πρόκειται να λησμονήσουμε τη βαρβαρότητα, το σκοτάδι και τα εγκλήματα του καθεστώτος της 21ης Απριλίου.

51 χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών, αποτίνουμε φόρο τιμής στους αγώνες του λαού για Δημοκρατία, Ελευθερία και λαϊκή κυριαρχία. Θυμόμαστε και τιμούμε όσους και όσες αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, θυσιάστηκαν, υπερασπιζόμενοι ανώτερες αξίες και ιδανικά.

Στις μέρες μας, όπου σε πολλές χώρες της Ευρώπης βρίσκουν ξανά πρόσφορο έδαφος ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, το μίσος για τη Δημοκρατία, είναι αναγκαία όσο ποτέ η διαρκής πάλη για την Ελευθερία, την Αλληλεγγύη, για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ιδιαίτερα στη χώρα μας, όπου οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού, όπως η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, ποντάροντας στη λήθη και βασιζόμενοι στα πιο ταπεινά ένστικτα, η μνήμη της αντίστασης του ελληνικού λαού κατά τη σκοτεινή περίοδο της επταετίας, αποτελεί καθήκον και πολύτιμη παρακαταθήκη για τους νέους αγώνες ενάντια στη βαρβαρότητα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ