Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ: Υπερασπιστές του Διεθνούς Δικαίου «α λα καρτ»

Ως υπέρμαχος του Διεθνούς Δικαίου εμφανίστηκε ο κ. Κοτζιάς, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Θεσσαλονίκη, όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των Σκοπιανών να ελέγχουν τα σχολικά μας βιβλία για τυχόν αλυτρωτικές αναφορές.

«Εμείς απαιτούμε την εφαρμογή του διεθνούς νόμου», είπε ο κ. Κοτζιάς, «και όταν το απαιτούμε αυτό, δεν εξαιρούμε τον εαυτό μας, αν μας το ζητήσει κάποιος άλλος.»

Καλοπροαίρετα, πάντα, θα θέλαμε να θυμίσουμε στον αγαπητό κ. Κοτζιά κάποια σημεία του Διεθνούς Δικαίου, που μάλλον διέφυγαν της προσοχής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το ψευτοκράτος των Σκοπίων δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αφού είναι προϊόν παράνομης πολεμικής επίθεσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την διάλυση του ενιαίου, κυρίαρχου κράτους της Γιουγκοσλαβίας. Ως τέτοιο, εμείς οι τηρητές του Διεθνούς Δικαίου, δεν θα έπρεπε να το αναγνωρίσουμε, ασχέτως ονομασίας, πόσο μάλλον να του αναγνωρίζουμε και δικαιώματα να μας ελέγχει και να μας κάνει και… παρατηρήσεις.

Παράνομο από τα… γενοφάσκια του είναι και το λεγόμενο «κράτος του Ισραήλ», αφού δημιουργήθηκε με τη μαζική εξόντωση και τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων. Επιπλέον, στο εσωτερικό του εφαρμόζει πολιτική απαρτχάιντ και δολοφονεί συστηματικά τους κατοίκους της Γάζας. Η Ελλάδα, δυστυχώς, όχι μόνο αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ, όχι μόνο δεν καταγγέλλει την δολοφονική πολιτική του, αλλά το έχει αναγάγει και σε «στρατηγικό σύμμαχο», συμβάλλοντας έτσι στην κλοπή του φυσικού αερίου της Παλαιστίνης, κλείνοντας συμφωνίες για την ηλεκτροδότηση των παράνομων ισραηλινών εποικισμών και βοηθώντας στον αποκλεισμό της Γάζας με ελληνικές πολεμικές φρεγάτες.

Παράνομη ήταν και η πυραυλική επίθεση στη Συρία, από τους… φίλους και εταίρους μας, τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία, την οποία η Ελλάδα διευκόλυνε με τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις που φιλοξενεί στο έδαφός της. Η Ελλάδα ουδέποτε έχει καταγγείλει την παράνομη, ιμπεριαλιστική επίθεση που δέχεται εδώ και χρόνια η Συρία, αντιθέτως, κατ’ επιταγή των εταίρων μας της ΕΕ, ήταν από τις πρώτες χώρες που διέκοψε διπλωματικές επαφές με τη Συρία και συνεχίζει το εμπάργκο, με τραγικές επιπτώσεις στον Συριακό λαό.

Να θυμίσουμε επίσης, πως με βάση το Διεθνές Δίκαιο, η Κύπρος δεν χωρίζεται σε «ελληνοκυπριακή» και «τουρκοκυπριακή» κοινότητα, αλλά υπάρχει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο Κυπριακό κράτος, μέρος του οποίου είναι υπό κατοχή κατόπιν στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας.

Και τέλος, μην ξεχνάμε ότι το Διεθνές Δίκαιο απαγορεύει να τεθεί ένας λαός σε καθεστώς δουλοπαροικίας, πεονίας και κατοχής εξαιτίας του εξωτερικού χρέους, όπως έχει συμβεί στην Ελλάδα των μνημονίων. Επίσης, το Διεθνές Δίκαιο απαγορεύει τη σύναψη δανειακών συμβάσεων που είναι προϊόν δόλου, εκβιασμού και απάτης, όπως αυτές που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους δανειστές. Τέτοιες συμβάσεις θεωρούνται άκυρες και σε καμία περίπτωση δεν οφείλουν να εκπληρωθούν.

Πιστεύουμε το ελληνικό ΥπΕξ να λάβει υπόψιν τις επισημάνσεις μας και να διορθώσει αυτές τις μικρές… αβλεψίες στην αξιέπαινη προσπάθειά του για πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.


Αθήνα 7 Μαϊου 2018
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.