Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης "Άλλου Δρόμου για την Κατερίνη"

Η δημοτική μας παράταξη, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, επιμένει με συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αντιπολιτεύεται τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης...

μια διοίκηση που με συγκεντρωτισμό και αδιαφάνεια, μακριά από τους δημότες και τις ουσιαστικές ανάγκες του, διαχειρίζεται με ιδιοκτησιακή αντίληψη τα του δήμου μας.


Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε απέναντι σ’ αυτές τις πρακτικές της, σταθερά και αποφασιστικά, με πολιτικό πολιτισμό, μακριά από λαϊκίστικες κραυγές ή καταγγελίες που γίνονται μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του δήμου, να επικοινωνούμε με τους δημότες, να προωθούμε προτάσεις φορέων και συλλογικοτήτων, να διεκδικούμε λύσεις.


Με αυτά τα δεδομένα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:


-Αντιδράσαμε στις αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης για 2μηνη απασχόληση εποχικού προσωπικού. Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή απέρριψε την πρότασή μας να γίνουν με διαφάνεια, μοριοδότηση και διαπαραταξιακό έλεγχο οι προσλήψεις. Η διοίκηση Χιονίδη επιλέγει συνεχώς την εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία των άνεργων δημοτών μας, επιλέγει το ρουσφέτι και τις μικροεξυπηρετήσεις, διαχωρίζοντάς τους σε «δικά μας παιδιά» και «παιδιά των άλλων», για ψηφοθηρικούς, εννοείται, λόγους.

-Δεν ψηφίσαμε την έγκριση συνομολόγησης νέου δανείου ύψους 3 εκ. ευρώ. Παρότι η δημοτική αρχή όφειλε να φέρει προκαταρκτικές τεχνικές μελέτες που να δικαιολογούν τη δανειοδότηση, επέλεξε να φέρει τελευταία στιγμή «τίτλους έργων» και δεν έπεισε για την αναγκαιότητα της δανειοδότησης. Θεωρούμε πως βασικά στοιχεία μιας χρηστής διαχείρισης των οικονομικών του δήμου είναι η διαφάνεια, η ενημέρωση των δημοτών και οι συλλογικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις ανάγκες και τις προτεραιότητες. Η προεκλογική διαχείριση των αναγκών και οι ειλημμένες αποφάσεις μας βρίσκουν αντίθετους.

Οι δημότες έχουν πληρώσει πολλές φορές από την τσέπη τους τα μεγάλα σχέδια που δεν υλοποιούνται, την ανικανότητα και τις προχειρότητες στο σχεδιασμό της διοίκησης.



-Καταψηφίσαμε την εκκαθάριση της Κατασκευαστικής Επιχείρησης Δήμου Κατερίνης Ελαφίνας, μιας επιχείρησης που χρέωσε στους δημότες μεπερίπου 500.000 ευρώ.



-Ψηφίσαμε την κάλυψη των εξόδων αποστολής στο εξωτερικό Πολιτιστικού Συλλόγου της πόλης μας (για συμμετοχή σε εκδηλώσεις), θεωρώντας σημαντικό την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.



Δεν πήραμε βέβαια απαντήσεις ούτε από το δήμαρχο, ούτε από την αρμόδια αντιδήμαρχο, σε ερωτήσεις μας για το πώς καθορίζεται ποιος Σύλλογος θα πάει κάθε φορά, με ποια κριτήρια αποφασίζεται και γιατί ήρθε τελευταία στιγμή το θέμα (ο Σύλλογος είχε ήδη από το μεσημέρι ξεκινήσει!). Ο δε δήμαρχος μας πρότεινε, την επόμενη χρονιά, να εξυπηρετήσουμε εμείς, ως αντιπολίτευση κάποιον Σύλλογο της επιλογής μας!

Σε πρότασή μας να δημιουργηθεί μητρώο Συλλόγων που ενδιαφέρονται για τέτοιες ανταλλαγές και να επιλέγεται με διαφάνεια κάθε χρόνο διαφορετικός Σύλλογος η πλειοψηφία απέφυγε την υπερψήφισή της και την αντίστοιχη δέσμευση.



Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως, στο πλαίσιο της απόφασής μας για εναλλαγή τους επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης,, για το επόμενο διάστημα επικεφαλής του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ θα είναι η Χαϊλατζίδου Γνωσούλα.


ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την Κατερίνη
Κατερίνη 7 Ιουλίου 2018