Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ-Το δουλεμπόριο ως επίσημη πολιτική της Ε.Ε.

Οι συμφωνίες της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφύγων και μεταναστών, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι Ευρωπαίοι «ηγέτες»...

σύρονται στις επιλογές της Γερμανίας και της κ. Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όχι απλά ανέχεται, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να ευνοήσει την ανθούσα βιομηχανία λαθρεμπορίας ανθρώπων.


Αλλιώς δεν εξηγείται η επιμονή τους π.χ. σε όρους όπως «παράτυποι μετανάστες» στο τελικό κείμενο της συμφωνίας, τη στιγμή που γνωρίζουν –ή οφείλουν να γνωρίζουν- ότι ο όρος «παράτυπος μετανάστης» δηλώνει τον χωρίς νόμιμα έγγραφα μετανάστη, όχι όμως το θύμα εκμετάλλευσης των διεθνών διακινητών. Και ότι ο όρος «λαθραία μετανάστευση» της Διεθνούς Σύμβασης για την αντιμετώπιση της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων, έχει εισαχθεί στο Διεθνές Δίκαιο με σκοπό την προστασία του θύματος λαθρεμπορίου, προκειμένου να δώσει στοιχεία για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων. Με την επινόηση περί «παράτυπων μεταναστών», προκειμένου να αναφερθούν στα θύματα της λαθραίας μετανάστευσης, συγκαλύπτουν εύσχημα το όλο κύκλωμα λαθρεμπορίας ανθρώπων, αφού αφαιρούν το νομικό έρεισμα από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές των κρατών-μελών να προστατεύσουν επισήμως τα θύματα, αντιμετωπίζοντάς τους ως βασικούς μάρτυρες για την εξάρθρωσή των λαθρεμπόρων.


Για τους «παράτυπους μετανάστες» θα δημιουργηθούν «ελεγχόμενα κέντρα σε κράτη μέλη, μόνο σε εθελοντική βάση, με την πλήρη υποστήριξη της ΕΕ». Τα «ελεγχόμενα» αυτά κέντρα, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ η «εθελοντική βάση» τέθηκε ως δέλεαρ στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών (ιδίως με μεγάλο βαθμό εσωτερικής διαφθοράς) για να αποκομίσουν παχυλά κονδύλια, όχι βέβαια για τους δύσμοιρους μετανάστες, αλλά για τις δοσοληψίες των «ημετέρων» μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και φίλων.

Το ενδιαφέρον με τα «ελεγχόμενα κέντρα σε εθελοντική βάση» είναι τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου και ιδίως του γερμανικού, που αναφέρουν ότι δεν θα είναι υπό κρατικό έλεγχο και επιτήρηση, αλλά θα τα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες! Η ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία της δημιουργίας και διαχείρισης στρατοπέδων εγκλεισμού, θα είναι υπό την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της Ε.Ε. και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, προφανώς με την αρωγή των εκατοντάδων ΜΚΟ που λειτουργούν ως η εξωραϊσμένη βιτρίνα της λαθρεμπορίας ανθρώπων. Η βιομηχανία λαθρεμπορίου εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, όχι μόνο αποκτά περαιτέρω κίνητρα για να επεκταθεί, αλλά με την ώθηση της Ε.Ε., αποκτά νομιμοποιητική βάση και προϋποθέσεις απεριόριστου «νόμιμου» κέρδους για τις ημέτερες ιδιωτικές εταιρείες!


Ενδιαφέρουσα είναι και η δέσμευση των Ευρωπαίων «ηγετών» «να λάβουν όλα τα απαραίτητα εσωτερικά νομικά και διοικητικά μέτρα», προκειμένου να σταματήσουν οι «δευτερογενείς μετακινήσεις». Αυτό διευκολύνει αφάνταστα την κα Μέρκελ στα εσωτερικά προβλήματα του κυβερνητικού συνασπισμού της, δυσχεραίνει κατά πολύ όμως τα δικά μας προβλήματα, αφού οι «συμφωνίες» (τις οποίες προσυπέγραψε ο κ. Τσίπρας), μας κλείνουν και επισήμως τις πόρτες «εξόδου» των εγκλωβισμένων στη χώρα μας μεταναστών (παράτυπων και λαθραίων), όπως και των χιλιάδων προσφύγων.


Για να τρωθούν –υποτίθεται- οι διακινητές και για τη μείωση απωλειών ανθρώπινων ζωών, θα εξετάσουν, λέει, την ιδέα να δημιουργηθούν «περιφερειακές πλατφόρμες αποβίβασης» στις ακτές της Αφρικής, όπου θα οδηγούνται πλέον όσοι «σώζονται σε αποστολές έρευνας και διάσωσης» στην Κεντρική Μεσόγειο και περισυλλέγονται στα διεθνή ύδατα! Δεν διευκρινίζεται αν αυτές οι «πλατφόρμες» θα είναι πλωτές, έτσι ώστε να αρχίσουμε να βλέπουμε χιλιάδες εγκλωβισμένους και σε πλωτές εξέδρες καταμεσής του πελάγους, σίγουρα όμως «ιδέες» και συμφωνίες τέτοιου είδους, μας δίνουν το μέτρο των «ανθρωπιστικών αξιών» και των «ιδεωδών» της Ε.Ε. για τις οποίες κόπτονται σε κάθε ευκαιρία οι υποστηρικτές της!


Μιλώντας για την Ανατολική Μεσόγειο, οι συμφωνίες της Ε.Ε. αναφέρουν τον πακτωλό χρημάτων προς την Τουρκία, που συνολικά θα φτάσουν 7,5 δισ., προκειμένου η Τουρκία να εγκλωβίζει περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες στο έδαφός της, έτσι ώστε η ΕΕ να μπορεί να τους διαχειρίζεται κατά το δοκούν. Ουδόλως δείχνουν να προβληματίζονται από το ότι ο κύριος όγκος των μεταναστευτικών ροών προέρχεται από την Ασία και όχι από την Αφρική, έτσι ώστε να διαθέσουν κάποιο ποσό και για την «κοινωνικοοικονομική μεταμόρφωση» της Ασιατικής ηπείρου - αν υπάρχουν ακόμη αφελείς που νομίζουν ότι τα χρήματα που αποφάσισαν να δώσουν οι Ευρωπαίοι στην Αφρική, θα δοθούν για την ευημερία των λαών και όχι για τις γεωστρατηγικές τους επιδιώξεις. Πρωτίστως της Γερμανίας, που μαζί με την Γαλλία ως «ουρά», προσπαθούν να ξυπνήσουν το αποικιακό ένστικτο και άλλων χωρών στην κατεύθυνση αυτή (της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου).


Για την Ελλάδα βεβαίως δεν αφιερώνεται ούτε μία λέξη, σαν να μην βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο και να μη δέχεται ένα διογκούμενο ρεύμα μεταναστευτικών ροών. Και είναι φυσικό αυτό, εφόσον την πολιτική τάξη της χώρας μας την θεωρούν απόλυτα δεδομένη - «γιες μεν» και «γιες μάνταμ». Απόδειξη, το ότι ο κ. Τσίπρας φρόντισε, παραμονές της συνόδου κορυφής, να δηλώσει «ανοικτός» σε ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για την επιστροφή όσων μεταναστών θέλει να μας γυρίσει «πεσκέσι» η κα Μέρκελ για να εγκλωβιστούν στη χώρα μας! Με το κορυφαίο επιχείρημα ότι «Δεν είναι δίκαιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάνε στη Γερμανία, αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα» (είναι «δίκαιο» όμως να περιθάλπονται σε μια χώρα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά κατεστραμμένη)! Και με πρόσθετο επιχείρημα ότι «Η κυρία Μέρκελ δέχεται έντονη πίεση από τους εταίρους του συντηρητικού συνασπισμού»!


Η «κυρία Μέρκελ» δέχθηκε το δώρο που της έκανε ο κ. Τσίπρας με τον τρόπο που θα το έκανε μία αφέντρα στον υποτακτικό της: με υπεροψία, εφόσον δεν του έδωσε το πράσινο φως ούτε για ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά για το οποίο εκλιπαρούσε! Η εθελοδουλία σε όλο της το μεγαλείο!


Οι συμφωνίες της Συνόδου Κορυφής αποτελούν εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη του δουλεμπορίου, τον ευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης και την διάλυση της κοινωνικής συνοχής των κρατών υποδοχής. Μόνη απάντηση μπορεί να είναι η αποδέσμευση από τέτοιου είδους συμφωνίες και από υπερεθνικά, ολοκληρωτικά μορφώματα, τύπου ΕΕ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά από μια κυβέρνηση πραγματικά πατριωτική και δημοκρατική που θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα μας και θα λειτουργεί με όρους Διεθνούς Δικαίου και δημοκρατικής νομιμότητας!


Αθήνα 8 Ιουλίου 2018
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ