Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας. Σκληρή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών βρίσκονται πλέον οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας με τις συνεχόμενες μη... φιλικές ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών ακολούθησε η απόφαση να εκδοθεί στην Γαλλία ο Ρώσος Alexander Vinnik, ο αποκαλούμενος "βασιλιάς του bitcoin".

- Σε... αχαρτογράφητα νερά βαδίζει πλέον η ελληνική κυβέρνηση που κοντράρεται ανοιχτά με μια υπερδύναμη όπως είναι η Ρωσία..

- Είναι λυπηρό έως και αδιανόητο να χαλάμε τις σχέσεις μας με μια ομόθρησκη χώρα για τα μάτια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, που όταν έρθει η στιγμή θα μας γυρίσουν την πλάτη...

-----------------------------------------


Η ρωσική διπλωματία αντέδρασε άμεσα και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έβγαλε σήμερα μια πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά της ελληνικής κυβέρνησης.


Η ανακοίνωση:

"Ύστερα από...εξωτερική πίεση, οι ελληνικές αρχές εξακολουθούν να περιπλέκουν τις σχέσεις με τη Ρωσία. Λίγες μέρες μετά τη λήψη μιας εχθρικής απόφασης για εκδίωξη ρωσικών διπλωματών και άρνηση εισόδου πολλών Ρώσων πολιτών, έχουν εκδώσει απόφαση για την έκδοση του ρωσικού πολίτη Alexander Vinnik στη Γαλλία.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν κατά παράβαση του νομικού πλαισίου της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της παροχής νομικής συνδρομής σε αστικές και ποινικές υποθέσεις. Η Ελλάδα "έκλεισε" τα μάτια της στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας να εκδώσει τον Vinnik στη χώρα του, ένα αίτημα που θα έπρεπε να είχε δοθεί προτεραιότητα.

Είναι προφανές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αφήσει τις ενέργειες αυτές αναπάντητες."