Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Χρηματοδότηση υποδομών μέσω ΕΣΠΑ για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ σε θάλασσες και παραλίες

Ο Δήμος Κατερίνης συνιστά έναν από τους δύο Δήμους της Βόρειας Ελλάδας και έναν από τους 12 συνολικά Δήμους της χώρας, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ)...
για την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμΕΑ και άλλων ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (έγκυοι, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά) σε παραλίες και θαλάσσιους χώρους κολύμβησης. Παράλληλα, υπάρχει μέριμνα και για την τοποθέτηση βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής κ.ά.

Οι εγκαταστάσεις που έρχονται να προστεθούν στις υποδομές που ήδη διαθέτει ο Δήμος Κατερίνης, θα τοποθετηθούν στο Δ.Δ. Κορινού, στον οικισμό της Ολυμπιακής Ακτής και δύο στην Παραλία. Όπως είναι γνωστό, ο μηχανισμός Seatrac, που έμελλε να αλλάξει τα καλοκαίρια των ατόμων με κινητικά προβλήματα, καθώς επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα τοποθετείται ήδη κάθε καλοκαίρι από το 2016, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής του Δήμου Κατερίνης.

Επιπλέον, τη δυνατότητα για εύκολη, άνετη και ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ, στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου, στο B’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο παρέχει από το 2016 ο ειδικά σχεδιασμένος ηλεκτροκίνητος φορητός ανελκυστήρας, τον οποίο εγκατέστησε, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.

Την σχετική απόφαση χρηματοδότησης ύψους 238.000 ευρώ, για την ένταξη των πρώτων έργων στη Δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα.


Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Με κυρίαρχο στοιχείο το σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες υλοποιούμε διαχρονικά έργα και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, οι οποίες διασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση για όλους τους συμπολίτες μας σε θάλασσες και παραλίες και έρχονται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στις ήδη υφιστάμενες υποδομές. Ευχαριστώ την Τεχνική μας Υπηρεσία και το Τμήμα Προγραμματισμού που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή προετοιμασία ένταξής μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, για τα έργα που προαναφέρθηκαν χρηματοδοτούνται οι Δήμοι: Κατερίνης, Αλμυρού, Ήλιδας, Αγιάς, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Γλυφάδας (Νομού Αττικής), Αρταίων, Σιθωνίας, Κομοτηνής, Χίου και Λοκρών.


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
10-07-2018