Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Συνεισφορά του Δήμου Δίου – Ολύμπου στα νέα Κτήρια της ΣΠΕΚΟ Βροντούς

Με γνώμονα την ανάπτυξη της υπαίθρου και την υποστήριξη της αγροτικής οικονομίας, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, υποστήριξαν τα έργα κατασκευών της ΣΠΕΚΟ Βροντούς.

Προχώρησαν στην επίστρωση του δαπέδου με σκυρόδεμα, ενός από τα δύο νέα κτήρια που κατασκεύασε στη θέση «Ντριμίτσα», η ΣΠΕΚΟ Βροντούς εμβαδού 650 τ.μ. και στην κατασκευή εσωτερικού δρόμου και χώρου στάθμευσης φορτηγών με άσφαλτο, από τα αποθέματα ασφαλτομείγματος του Δήμου. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της ΔΕΑΔΟ Α.Ε.

Τα δύο κτηριακά συγκροτήματα εμβαδού 3.000 και 650 τ.μ. αντίστοιχα κατασκεύασε η πρωτοπόρα, όπως πάντα, η ΣΠΕΚΟ Βροντούς, αξιοποιώντας στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ένταξη των έργων κατασκευών, αρχικά στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», προϋπολογισμού 963.000 ευρώ και εσχάτως στο «Νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020», προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα να ιδρυθεί ένα υπερσύγχρονο μεταποιητικό κέντρο αγροεφοδίων και να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης σταφυλιών και άλλων οπωροκηπευτικών, προδίδοντας προστιθέμενη αξία στο γεωργικό πλούτο του Κάμπου.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΠΕΚΟ Βροντούς, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γιώργο Νάτσιο, τον Ταμία Γιώργο Παπαμάνο, το Γραμματέα Δημήτρη Γκολέμα και το Διευθυντή Γιώργο Γκουνταμάνη, υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις τον Δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Σάκη Καλαϊτζή, την Πρόεδρο της Τ.Κ. Βροντούς Γιώτα Τζιάφα, καθώς και τους εκπροσώπους της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Τάκη Τσιμήτρη και τον ειδικό της συνεργάτη Δημήτρη Ρουκά, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΠΕΚΟ, ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την έμπρακτη συνεισφορά στις κατασκευές και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την αποδοχή των προτάσεων χρηματοδότησης , που οδήγησαν στην εκπλήρωση του οράματος των Βροντινών.

Επισημαίνεται ότι, τη μελέτη και την επίβλεψη της κατασκευής ανέλαβε και έφερε εις πέρας, με βέλτιστα αποτελέσματα, η τεχνική εταιρία ΠΙΕΡΚΑΤ, των Πολιτικών Μηχανικών Νίκου Πριόνα και Κώστα Συμεωνίδη.

Ο Δήμαρχος κ. Δημόπουλος δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια διείσδυσης της ΣΠΕΚΟ Βροντούς στις διαβαθμισμένες εγχώριες και διεθνείς αγορές, πάντα με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τελικού προϊόντος της Βροντούς και ευρύτερα της Δ.Ε. Δίου.


Λιτόχωρο 30 Ιουλίου 2018 Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης