Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Δήμος Κατερίνης: Προγραμματισμένες παρεμβάσεις πυροπροστασίας σε δασικούς δρόμους και καθαρισμός από τη βλάστηση στα πρανή & τα ερείσματα των οδών

Σε εξέλιξη είναι από την αντιδημαρχία τεχνικών έργων του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, του σχεδιασμού και των δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών...

οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών σε δασικούς δρόμους, προκειμένου να διευκολύνεται εφόσον χρειαστεί, η πρόσβαση οχημάτων (πυροσβεστικών ή άλλων βυτιοφόρων κ.λ.π.).

Επιπλέον, συνεχίζεται ο καθαρισμός από τη βλάστηση (αποψίλωση, κλάδεμα, απομάκρυνση υλικών κοπής), που βρίσκεται στις τάφρους, τα πρανή και τα ερείσματα των οδών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων, στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου.

Ειδικότερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιοχή μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι προγραμματισμένες εργασίες εκτελούνται κατά μήκος δημοτικών οδών, αγροτικών δρόμων, πάρκων, παιδικών χαρών, δημοτικών οικοπέδων, κοινοχρήστων χώρων και περιαστικών δασών, εντός των διοικητικών ορίων των Δημοτικών Ενοτήτων της Κατερίνης.

Η αποψίλωση της βλάστησης πραγματοποιείται με τη χρήση κατάλληλων εξαρτημάτων που προσαρμόζονται σε μηχάνημα.


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
02-08-2018