Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Περιήγηση στην Πιερία ξένων φοιτητών, καθηγητών και επαγγελματιών της δημοσιογραφίας με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την προώθηση του ποικίλου τουριστικού της προϊόντος, εντάσσεται η επίσκεψη στην Πιερία, ομάδας φοιτητών, καθηγητών και επαγγελματιών της δημοσιογραφίας από 15 χώρες.

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, προγραμματίστηκε και υλοποιήθηκε η επίσκεψη της αποστολής στην Πιερία, με τα περίπου πενήντα μέλη της να δηλώνουν ενθουσιασμένα από το μαγευτικό φυσικό τοπίο, τις παραλίες και τη ζεστή υποδοχή των Πιεριέων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επιμελήθηκε το πρόγραμμα της ξενάγησης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, συνόδευσε τα μέλη της αποστολής, παρέχοντας πληροφόρηση για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα αξιοθέατα, τους ορεινούς και παραθαλάσσιους προορισμούς, τα τοπικά προϊόντα κ.ά.. ,ενώ δεν παρέλειψε να τους προσφέρει έντυπο ενημερωτικό τουριστικό υλικό και χάρτες της περιοχής. Η αποστολή είχε τη δυνατότητα να κολυμπήσει στα καθαρά νερά της Πλάκας Λιτοχώρου, να απολαύσει καλοκαιρινά τοπικά εδέσματα στο Βαρικό και να περιηγηθεί στο γραφικό Λιτόχωρο.

Η ομάδα φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Thessaloniki International Media Summer Academy 2018 με θέμα: «New Trends in Media and Journalism: Disinformation, Verification of News and Constructive Journalism in a Changing World», που διοργάνωσαν το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης με συμμετέχοντες εταίρους την Ακαδημία της Deutsche Welle (DW Academie), το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Πανεπιστήμιο Novi-Sad της Σερβίας, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Κέντρο για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφόρηση, το Center for Media and Information Literacy του Πανεπιστημίου Temple των Η.Π.Α, το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ινστιτούτο για την Παιδεία στα Μέσα και τον οργανισμό Proof: Media for Social Justice.

«Με υπευθυνότητα και στοχευμένες δράσεις συνεχίζουμε το πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που καθιστούν το τουριστικό της προϊόν άκρως ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό. Για τον τόπο μας ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους κυριότερους παραγωγικούς τομείς, που έχει τη δυναμική να συμβάλει στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και γι΄αυτό το λόγο μέσα από ενέργειες φιλοξενίας, συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια, προώθηση των εξαιρετικών αγροτικών τοπικών προϊόντων, προβολή των πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων του τόπου, της γαστρονομικής κουλτούρας της περιοχής κ.ά.. επιδιώκουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της τουριστικής κίνησης»,επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή ολοκλήρωση της επίσκεψης της αποστολή στην Πιερία αλλά και την αισιοδοξία της για τα θετικά αποτελέσματα που θα αποφέρει άμεσα. Από την πλευρά τους, τα μέλη της αποστολής ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την πρόσκληση που τους απηύθυνε, σημειώνοντας ότι θα προβάλλουν στη χώρα τους τη μοναδική τουριστική εμπειρία που βίωσαν και σύντομα θα προγραμματίσουν διακοπές στην περιοχή.



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ