Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΘΕ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΜΒΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Διπλή η οργή και η αγανάκτησή μας για το τραγικό – θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα που συνέβη στην κατασκευαστική εταιρεία Τρίπης Ι.& Σια Ο.Ε. (υπεργολάβος της J&P- ΑΒΑΞ).

Σήμερα, ένας συνάδελφός μας ενώ εργαζόταν σε έργα συντήρησης της ΠΑΘΕ στο νότιο κόμβο εισόδου στην Κατερίνη βρήκε τραγικό θάνατο όταν φορτηγό του έργου κάνοντας όπισθεν τον πάτησε και τον σκότωσε.

Πριν ένα μήνα περίπου ένας άλλος εργαζόμενος, πατέρας 3 ανηλίκων τέκνων, έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα στην επιχείρηση SOFIDEL GREECE SA (ΠΡΩΗΝ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΠΑΠΥΡΟΣ ΑΒΕΕ). Σήμερα, ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του.

Ως πότε οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν το μεροκάματο του τρόμου με τη ζωή τους στο βωμό του κέρδους?

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να χάνονται ζωές επειδή κάποιοι που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας αδιαφορούν. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες όταν χάνονται με αυτόν τον τρόπο ζωές.

Το Εργατικό μας Kέντρο καταγγέλλει την εργοδοτική αδιαφορία, την ολιγωρία και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα έργα των μεγάλων κατασκευαστικών επιχειρήσεων, στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες, που έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες ζωών ή το ‘’σακάτεμα’’ για όλη τους τη ζωή πολλών εργαζομένων.

Το Τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ Πιερίας που είναι και η αρμόδια υπηρεσία για τα εργατικά ατυχήματα και η αστυνομία πρέπει να πραγματοποιήσουν άμεσα εξονυχιστική έρευνα όλων των πλευρών του θανατηφόρου αυτού εργατικού δυστυχήματος.

Για μια ακόμη φορά θα επαναλάβουμε και θα τονίσουμε ότι πρέπει να ληφθούν αυστηρά προληπτικά μέτρα. Πρέπει το τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ του Νομού μας να εντείνει και να πυκνώσει τους ελέγχους για την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής σε όλους τους χώρους εργασίας επιβάλλοντας κυρώσεις και αυστηρά πρόστιμα ακόμη και αφαίρεση αδειών, σταμάτημα εργασιών και κλείσιμο των επιχειρήσεων και των εργοταξίων που δεν παίρνουν τα απαραίτητα και τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα προστασίας των εργαζομένων και δε συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τεχνικών επιθεωρητών.

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση του τραγικού αυτού περιστατικού όπως και αυτού της SOFIDEL, τον καταλογισμό ευθυνών και επιτέλους την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σ’ όλους τους χώρους εργασίας, ώστε να μην έχουμε άλλα τέτοια τραγικά περιστατικά.

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνάδελφου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ