Διεθνολόγος-Στρατηγικός Αναλυτής
Και να που η Θράκη επανέρχεται στο προσκήνιο. Οι εδώ και αρκετές δεκαετίες σποραδικές αναφορές των τοπικών και πανελλαδικής κυκλοφορίας και εμβέλειας ΜΜΕ, γύρω από τα μειονοτικά θέματα έχουν ξανά την τιμητική τους.
Αυτή τη φορά για το θέμα της τοποθέτησης των νέων μουφτήδων, μιας και τελικώς έκανε το χατίρι στην Άγκυρα να ενδώσει στις πιέσεις της για την αντικατάσταση των διορισμένων Μουφτήδων έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την τοποθέτηση ατόμων που πρόσκεινται φιλικά στην τουρκική πλευρά.
Το πρώτο βήμα έχει γίνει με την συνταξιοδότηση των Μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης, με το πρόσχημα της υπέρβασης του ορίου ηλικίας μιας και πέραν των θρησκευτικών καθηκόντων τους, ασκούν και δικαστική εξουσία. Και φυσικά το πρώτο παράδοξο έρχεται και υψώνεται ως το σύνολο της επιθυμητής διαδικασίας που θέλει η Άγκυρα. Μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα στην ανάδειξη με ψήφο, των θρησκευτικών ηγετών των μουσουλμάνων στη Θράκη, υπάρχει όμως πρόβλημα με τη δικαστική εξουσία μιας και στη χώρα μας (όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου) οι δικαστικοί λειτουργοί ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ.
Βεβαίως θα αντιτάξει κανείς την άποψη ότι, η Ελλάδα μπορεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της μειονότητας και να προβεί σε διορισμό των εκλεγμένων Μουφτήδων. Νομικά ναι, μπορεί να σταθεί αυτό το επιχείρημα. Και βέβαια όλο αυτό θα καταδείξει το βαθμό της εξάρτησης της χώρας μας υπό την παρούσα κυβέρνηση στις ορέξεις της εξ ανατολών φίλης, γειτόνου και συμμάχου χώρας. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα δορυφοροποιείται και προσδένεται στο άρμα της Τουρκίας, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της νεότερης ιστορίας μας. Όπως επίσης και το να επιτρέψει την ανάμειξή της στα εσωτερικά μας.
Η εφαρμογή της Σαρίας στη χώρα μας είναι ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο η γείτονές μας προβάλλουν συνεχώς σαν επιχείρημα στις δήθεν καταπιέσεις της μειονότητας της Θράκης. Και λέμε «μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο», διότι σε καμία χώρα της Ε.Ε. αλλά ούτε στην ίδια την Τουρκία δεν εφαρμόζεται η Σαρία. Αυτό από μόνο του μπορεί να σταθεί σαν το πιο αποστομωτικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς στις αιτιάσεις της Τουρκίας, για το θέμα αυτό. Ακόμα και η κατάργησή της (μην αναμένουμε όμως κάτι τέτοιο από την παρούσα κυβέρνηση) δεν θα μας οδηγούσε σε κανένα δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας και πιθανή καταδίκη μας, θα άνοιγε τις ορέξεις του Ερντογάν για επιβολή της Σαρίας και στις χώρες της Ε.Ε., όπου κατοικούν Τούρκοι μετανάστες. Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα ήθελαν κάτι τέτοιο; Απολύτως καμία. Αναρωτηθείτε επίσης αν στην γειτονική με μας και την Τουρκία, Δημοκρατία της Βουλγαρίας, η οποία έχει στο νότιο τμήμα της μεγάλη τουρκική μειονότητα, ισχύει ο νόμος της Σαρίας; Φυσικά και δεν ισχύει. Οπότε η Σαρία μπορεί να καταργηθεί ανά πάσα στιγμή με το πρόσκομμα της εναρμόνισης της νομοθεσίας μας και το ευρωπαϊκό δίκαιο και κεκτημένο.
Η δράση όμως των ονομαζόμενων «ψευτομουφτήδων» δεν σταματάει εδώ. Πριν λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες δημοσιεύματος όπου σε τελετή στην Γλαύκη της ορεινής Ξάνθης και υπό το βλέμμα του Αχμέτ Μετέ, νεαρά αμούστακα ακόμη παιδιά, προέβησαν σε αναπαράσταση αποκεφαλισμού «απίστων», μια αναπαράσταση τύπου «εκτέλεση αλά Τζιχάντ». Για την ακρίβεια των παραπάνω, σας παρατίθεται στο σχετικό λίνκ, ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση από κανένα. http://tourkikanea.gr/2018/08/foto-231/
Ποια κρατική αρχή θα μπορούσε όμως να παρέμβει και να οδηγήσει για πολλοστή φορά στο εδώλιο του δικαστηρίου ανθρώπους, Έλληνες πολίτες, οι οποίοι επανειλημμένα και χωρίς πλέον προσκόμματα συναινούν με την παρουσία τους ως τιμώμενα πρόσωπα σε τέτοιες εκδηλώσεις μίσους και θρησκευτικού φανατισμού; Ποια δικαστική αρχή θα τολμούσε να καταδικάσει σε κάθειρξη και χωρίς έφεση και εξαγορά ποινής όλους όσους με αυτές τους τις πράξεις διασαλεύουν την ειρήνη και υποκινούν και διαμορφώνουν γνώμες κατά του Ελληνικού κράτους απειλώντας πια ευθέως το σύνοικο χριστιανικό στοιχείο της περιοχής για τη ζωή του. Εάν αυτά δεν αποτελούν τεκμήρια αυτεπάγγελτης προσαγωγής δικής και καταδίκης (και λόγω υποτροπίασης από παλαιότερα γεγονότα), τότε τι θα μπορούσε να τον σταματήσει; Μήπως η εξαγγελία από το στόμα του του ένοπλου αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της μειονότητας; Αλίμονο αν φτάσουμε σ εκείνο το σημείο.
Για την ώρα παρά τις όποιες προσπάθειες τουρκοποίησης της μειονότητας της Θράκης από το Προξενείο της Κομοτηνής και τους διάφορους εγκάθετούς του, συναντά αντιστάσεις μιας και ισχυροί πυρήνες της βάσης αντιστέκονται σε όλα τα παραπάνω, μιας και προτιμούν να συμβιώνουν αρμονικά με το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής. Αντιστέκονται σαν αντιερντογανικοί (μη περιμένετε να το ακούσετε αυτό από επίσημα χείλη), σαν αντικεμαλικοί και σαν οπαδοί της ειρηνικής συμβίωσης, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Οι όποιοι οπαδοί του Γκιουλέν, προτιμούν να ζουν στη σκιά υπό το φόβο της «ρουφιανιάς» από τους «πιστούς» στον «Θρακάρχη» της οδού Ιώνων, παρά να εκδηλώνονται φανερά. Ακόμη και τις συζητήσεις τους σε δημόσιο χώρο είναι αρκετά φειδωλοί και προσεκτικοί στις εκφράσεις τους.
Στα «τρελά σενάρια» έγινε μια όσο το δυνατόν αναλυτική περιγραφή ενός υποθετικού σεναρίου (που μπορεί να αποβεί και πραγματικό), σε περίπτωση που η μειονότητα στη Θράκη αναλάβει ένοπλο αγώνα ταυτόχρονα με τουρκική στρατιωτική επίθεση στον Έβρο. Κατά την εκπόνηση των σεναρίων, συζητήθηκε εκτενώς η πιθανότητα για ασφάλεια – κάλυψη των θρακικών παραλίων από την πιθανότητα αποβατικής ενέργειας. Και φυσικά η άποψη αυτή δεν υιοθετήθηκε, μιας και για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται από πλευράς Τουρκίας μια γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων, γεγονός που είναι αδύνατο να ξεφύγει της επιτήρησής μας, μιας και η γεωγραφία του Β. Αιγαίου δεν επιτρέπει την «εξαφάνιση» ολόκληρου του αποβατικού στόλου ή των συνοδευτικών πλοίων επιφανείας (μονάδες κρούσης). Πιο πιθανό είναι λοιπόν να μας επιτεθούν εξωγήινοι, παρά να πετύχει αυτό το εγχείρημα.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει συνεχής επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου και των ακτών της Θράκης. Η αίσθηση που αποκομίζουμε σε συνδυασμό με τα όσα αναλύθηκαν στα «τρελά σενάρια» είναι ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της πρώτης φάσης. Το αν πρέπει να ανησυχούμε ή όχι, θα το κρίνουν οι αρμόδιοι.
Με δεδομένο ότι η Τουρκία θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ποδηγέτησης όλων των μουσουλμάνων νομίμων και μη, που βρίσκονται στην χώρα μας προκειμένου να στριμώξει ακόμη περισσότερο την Αθήνα και να την αναγκάσει να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αναγκαστεί υπό το βάρος των όποιων απειλών να προβεί σε σειρά εθνικών υποχωρήσεων, απαιτείται η σχεδίαση από τώρα σειράς μέτρων (κατά κύριο λόγο προληπτικών) για την αποτροπή καταστάσεων που θα έχουν δυσμενή εξέλιξη στα εθνικά μας θέματα.
Και μιας και μιλάμε για Θράκη, τα μέτρα θα πρέπει να εστιάσουν:
α. Στην παροχή στήριξης στις μειονοτικές ομάδες που δεν επιθυμούν να «αλωθούν» από το Tουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τους ψευτομουφτήδες.
β. Στην υποχρεωτική εκμάθηση της πομακικής γλώσσας και της ρομά στα σχολεία που φοιτούν πομάκοι ή ρομά μαθητές.
γ. Στην καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών με ισχυρή μειονοτική παρουσία.
δ. Στη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών για τον εντοπισμό ατόμων, ομάδων και οργανώσεων που δρουν καθοδηγούμενα από αντεθνικά κίνητρα.
ε. Στον περιορισμό της κινητικότητας και της εν γένει δράσης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.
στ. Στην πρόβλεψη συγκρότησης μονάδων ειδικών επιχειρήσεων ορεινού αγώνα από εφέδρους, για την αντιμετώπιση ενόπλου αγώνα από ατάκτους, μεταφερόμενες με ελικόπτερα.Ιδιαίτερη έμφαση στην ευρύτερη ενίσχυση προβληματικών μεθοριακών ζωνών
ζ. Στην καταγραφή όλων των παραπάνω για τη δημιουργία «Lessons Learned», σε συνδυασμό και από πορίσματα άλλων συμμαχικών χωρών που ενεπλάκησαν σε επιχειρήσεις ανορθόδοξου αγώνα γιατί πάντα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων μη-γραμμικών/μη-συμβατικών ως και υβριδικών-αποσταθεροποιητικών σεναρίων.
------------------------------------------------------------------------------
Ο συγγραφέας είναι ειδικός στα θέματα ΝΑΤΟ-Παγκόσμιας τρομοκρατίας-Υβριδικού πολέμου-Ασύμμετρων επιχειρήσεων καθώς και συνολικά διεθνούς ασφάλειας. 'Έχει δώσει πληθώρα διαλέξεων σε ινστιτούτα και σχολές 55 κρατών την τελευταία 20ετία ,ενώ έχει χειρισθεί προσωπικά ειδικές αναλύσεις και εκτενείς μελέτες του ΝΑΤΟ για το Κόσοβο,το Αφγανιστάν , τις Ρωσικές παραπληροφοριακές ενέργειες, την αντιπυραυλική άμυνα, ως και άλλων περιφερειακών οργανισμών.Πρόσφατα ήταν σε εβδομαδιαίο ταξίδι στα Δυτικά Βαλκάνια ,όπου παρουσίασε θέματα που αφορούν την κατάσταση στο Κόσοβο,στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.Είναι διαχειριστής 3 ιστοσελίδων(που είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό),καθώς και άλλων δύο που είναι κλειστές και υπό όρους επισκεψιμότητας.
Οι θέσεις που εκφράζονται είναι αυστηρά προσωπικές
Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/drougos?lst=100003064402831%3A100000398813933%3A1535293232