Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ Πιερίας - Το 1ο ΕΠΑ.Λ θύμα της "κανονικότητας" της "μεταμνημονιακής" εποχής

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Η πολυδιαφημιζόμενη “μεταμνημονιακή εποχή’’ που θα έφερνε την “γη της επαγγελίας” και στην εκπαίδευση αποδείχτηκε κοροϊδία. Για την Τ.Ε.Ε η επιστροφή στην κανονικότητα έφερε το κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων τριών ειδικοτήτων της Γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ Κατερίνης.

Έτσι το πρώτα ο μαθητής για την κυβέρνηση σημαίνει καταπάτηση του δικαιώματος στην μόρφωση – εξειδίκευση των μαθητών και μαθητριών, μάλιστα της Γ΄ τάξης, το να μην μπορούν δηλαδή να σπουδάσουν αυτό που επέλεξαν στο όνομα των περιορισμένων δημοσιονομικών. Η αναλγησία της κυβέρνησης δεν έχει τέλος αφού για ακόμη μια χρονιά το κλείσιμο των ειδικοτήτων αναγκάζει τα παιδιά, ιδιαίτερα της, σε μια κρίσιμη στιγμή της μαθητικής τους ζωής να κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που αρχικά έκαναν και να σπουδάζουν αυτό που δεν επιθυμούν.


Στην συνάντηση που είχαν μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ την Παρασκευή 07/09/18 μαζί με την διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης έγινε προσπάθεια τόσο από τον ίδιο όσο και από υπηρεσιακούς παράγοντες να μετατεθεί η ευθύνη για την μη έγκριση των τριών ολιγομελών σε παράγοντες του υπουργείου οι οποίοι αγνοούσαν δήθεν την λειτουργία των ΕΠΑ.Λ αθωώνοντας έτσι την κυβερνητική πολιτική. Επιπλέον προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό πράγμα που δεν γίνεται για πρώτη φορά. Για αυτό καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα γιατί ακόμη και το πιο μικρό κατακτήθηκε με αγώνες,


Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας καταγγέλλει την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής που εκφράστηκε και αυτή την σχολική χρονιά με την μη έγκριση των τριών ειδικοτήτων του 1ου ΕΠΑ.Λ και απαιτούμε την χωρίς όρους και προϋποθέσεις έγκριση τους ώστε να μην θυματοποιηθεί κανένας μαθητής ή εκπαιδευτικός.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ