Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκινά η 4η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα

Έφτασε η ώρα και για τη φετινή Γιορτή Μανιταριού, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα. Αρχίζει την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου.


Μετά από μία ενδελεχή προετοιμασία, οι διοργανωτές πιστεύουν ότι η φετινή Γιορτή θα είναι καλύτερη από κάθε προηγούμενη. Η στήριξη από όλη την τοπική κοινωνία είναι μεγάλη, γεγονός που προδιαγράφει ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα.

Στη Γιορτή έχουν θέση όλοι: μικροί, μεγάλοι και παιδιά! Για όλους έχουν προβλεφθεί δρώμενα τα οποία κεντρίζουν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους.

Έτσι, την Παρασκευή, από νωρίς το απόγευμα, τα παιδιά θα διασκεδάσουν με ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, θέατρο σκιών και ζωγραφική προσώπου. Αργότερα, η ορχήστρα του Παναγιώτη Ζωσιμά, πλαισιωμένη από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων, θα διασκεδάσει μέχρι αργά τους επισκέπτες.

Το Σάββατο το πρωί πάμε βουνό! Μάζεμα μανιταριών και κυνήγι τρούφας, αλλά και νέες παιδικές παραστάσεις στην πλατεία, πρωί και απόγευμα. Στις 19:00 ξεκινά το σεμινάριο μανιταρογνωσίας ταυτόχρονα με τα μανιταρομαγειρέματα, που προβλέπεται το μοίρασμα χιλιάδων μερίδων μανιταριών στους παρευρισκόμενους, ενώ το βράδυ θα κλείσει με διασκέδαση από τους The Teasers και τους Manitarock.

Η γιορτή κλείνει την Κυριακή το μεσημέρι και αφού έχουν προηγηθεί παραδοσιακοί χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων, αλλά και το εργαστήρι ζωγραφικής για τα παιδιά.

Πλούσιο λοιπόν το πρόγραμμα, αλλά και εγκάρδια η φιλοξενία! Δεν έχετε παρά να το διαπιστώσετε από κοντά! Και μην ξεχνάτε: ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ!