Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Κρητική καντάδα … μιας άλλης εποχής! Αναβίωση εθίμου καντάδας από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας "Το Ξαθέρι"

Το νοσταλγικό έθιμο της καντάδας θα αναβιώσει το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «Το Ξαθέρι», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 7ης Γιορτής Ρακής, στις 14/9/2018, ημέρα Παρασκευή.


Συνοδοιπόροι μας ο Γιώργος Σφακιανάκης με τους μουσικούς του, καθώς και οι προσκεκλημένοι σύλλογοι Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νοσταλγοί της Παράδοσης και Φιλανθρωπικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάλου "Η Στέγη της Αγάπης". Ατέλειωτες μαντινάδες… μουσική...κέφι λεβεντιά… άρωμα Κρήτης και Ελλάδας!!! Μια μεγάλη παρέα ατόμων με επικεφαλής τη λύρα και το λαγούτο θα παίζουν κρητικούς σκοπούς στους δρόμους της πόλης, τραγουδώντας ένας- ένας και κομμάτι – κομμάτι τη μαντινάδα του και επαναλαμβάνοντας το στη συνέχεια όλοι μαζί όσοι βρίσκονται στη παρέα – αποπαίρνοντας την – όπως χαρακτηριστικά λέγεται αυτός ο τρόπος εκτέλεσης του τραγουδιού….

Οι καντάδες μάς γυρνούν πίσω, σ’ ένα κόσμο ρομαντικό, αληθινό και πολύ όμορφο… Σας προσκαλούμε όλους να ζήσουμε όμορφες στιγμές αλλοτινών εποχών, όπως παλιά… όταν στα καλντερίμια των χωριών αντηχούσαν οι ήχοι από τις λύρες και τα λαούτα νεαρών κανταδόρων… Ώρα συνάντησης 18:00, στην έδρα του συλλόγου μας, Αλ. Παπάγου 14.

Βάλε κουμπάρε μια ρακή...
να πώ μια μαντινάδα...
για να μας βγάλει η όρεξη
να κάμουμε καντάδα...